Tippaleivät

Tippaleivät

Vappuun kuuluvat munkit, rosetit ja tippaleivät. Nämä Tippaleivät on tehty simaan, eli resepti on maidoton (mutta halutessa voi tehdä maitoonkin). Tippaleipätaikina on helppo tehdä eli siinä vain ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi. Rasvassa paistamisen kanssa vaaditaan kuitenkin tarkkuutta! Kun rasvaa kuumentaa, voi samalla kerralla paistaa monenlaisia vappuherkkuja! Katso esimerkiksi Simarosettien ja Rahkamunkkien reseptit.

noin 10 kpl
4kananmunaa
2rklsokeria
2dlsimaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½-1tlsuolaa
Paistamiseen:
1ploruokaöljyä (n. 1 litra)
Pinnalle:
vaniljasokerilla maustettua tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sima sekä jauhot, johon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola on sekoitettu. Vatkaa taikina sileäksi. Taikinan kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa. Kuumenna rasva padassa, ole varovainen. Voit kokeilla rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Sen tulee ruskistua kauniisti, mutta ei palaa. Upota rasvaan 2-3 tippaleipämuottia tai säilyke(ananas)tölkkejä, joista kansi ja pohja on poistettu tai käytä isoja metallisia keittokauhoja muotteina. Jos käytät säilyketölkkejä, käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole päällystetty muovilla! Kaada taikina muovipussiin ja leikkaa sen kärki poikki niin, että syntyy n. 2 mm:n reikä. Puserra pussista rasvassa oleviin muotteihin taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin, melko harvakseltaan ja hitaasti. Muotin/tölkin/kauhan reunat estävät taikinan leviämisen. Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan paksun talouspaperin päälle. Seulo jäähtyneille tippaleiville vaniljasokerilla maustettua tomusokeria. Säilytä tippaleivät kuivassa paikassa, etteivät ne sitkisty. Tarjoile siman kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (12)

Voiko paistaa oliiviöljyssä?
Paistamiseen kannattaa käyttää maultaan mietoa öljyä, esim. rypsi-tai auringonkukkaöljyä. Oliiviöljy on maultaan niin voimakas, ettei sitä kannata käyttää tippaleipien paistamiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei! Ohje kuulosti niin hyvältä, että aion heti kokeilla. Korvaan siman vichyvedellä, ettei tulisi liian makeaa syötävää.
Paljon leipovana pakko sanoa että nyt on loistava resepti!
Hyviä tuli!
Lasten "ei kiitos, tippaleivät ei maistu miltään" -kommentti vaihtui kilpasyönniksi tällä reseptillä. Tosi hyviä tuli! Laitoin kyllä mukaan reilusti sitruunamehua, mutta ilmankin varmasti toimii. Näitä saan kuulemma tehtailla usein :)
Kiitos!! Paras kokeilemani tippaleipätaikina-resepti! Helppo tehdä, pysyy hyvin kasassa paistettaessa. Vihje: pesin tyhjän fairy-pullon kunnolla, etikkaliuoksella sain pois viimeisetkin saippuanhajut, ja spritsasin siitä muottiin. Tän reseptin säästän ensivuodeksikin!
Pitääkö munat ja sokeri vatkata ikäänkuin kakkutaikinaksi?
Munia ja sokeria ei tarvitse vaahdottaa. Ainekset sekoitetaan vain tasaiseksi.
Resepti oli tosi hyvä ja helppokin , rakastan tippaleipiä mut en ole ennen itse tehnyt mutta tällä repeptillä onnistuu ja teen nyt joka vapuksi itse ja aina kun tippaleipiä tekee mieli, sopivat myös juhannuksen juhlapöytään , iloista Vappua kaikille terv. Maija

Pages