Tippaleivät

Tippaleivät
1 t , josta valmisteluaika 1 t
  • Vappuun kuuluvat munkit, rosetit ja tippaleivät. Nämä Tippaleivät on tehty simaan, eli resepti on maidoton (mutta halutessa voi tehdä maitoonkin).
  • Tippaleipätaikina on helppo tehdä eli siinä vain ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi.
  • Rasvassa paistamisen kanssa vaaditaan kuitenkin tarkkuutta!
  • Kun rasvaa kuumentaa, voi samalla kerralla paistaa monenlaisia vappuherkkuja! Katso esimerkiksi Simarosettien ja Rahkamunkkien reseptit.
noin 10 kpl
4kananmunaa
2rklsokeria
2dlsimaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½-1tlsuolaa
Paistamiseen:
1ploruokaöljyä (n. 1 litra)
Pinnalle:
vaniljasokerilla maustettua tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sima sekä jauhot, johon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola on sekoitettu. Vatkaa taikina sileäksi. Taikinan kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa.

Kuumenna rasva padassa, ole varovainen. Voit kokeilla rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Sen tulee ruskistua kauniisti, mutta ei palaa. Upota rasvaan 2-3 tippaleipämuottia tai säilyke(ananas)tölkkejä, joista kansi ja pohja on poistettu tai käytä isoja metallisia keittokauhoja muotteina. Jos käytät säilyketölkkejä, käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole päällystetty muovilla!

Kaada taikina muovipussiin ja leikkaa sen kärki poikki niin, että syntyy n. 2 mm:n reikä. Puserra pussista rasvassa oleviin muotteihin taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin, melko harvakseltaan ja hitaasti. Muotin/tölkin/kauhan reunat estävät taikinan leviämisen.

Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan paksun talouspaperin päälle. Seulo jäähtyneille tippaleiville vaniljasokerilla maustettua tomusokeria. Säilytä tippaleivät kuivassa paikassa, etteivät ne sitkisty. Tarjoile siman kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Aion kokeilla tänä vappuna. En ole koskaan paistanut, toivon mukaan onnistun
Ei taida täksi vapuksi ehtiä, mutta mistähän noita tippaleipämuotteja saa? En löytänyt miltään nettisivulta.
Tippaleipämuotteja kannattaa kysyä leivontatarvikemyymälöistä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Minulla katosi vuosia keräämäni reseptikirja ja tämä ohje mukana. Kauan piti kahlata ohjeita ennen kuin löytyi, mutta en edes harkinnut vaihtavani enää ohjetta - kyllä tällä maukkaimmat tippaleivät saa :) Malla
Voiko paistaa oliiviöljyssä?
Paistamiseen kannattaa käyttää maultaan mietoa öljyä, esim. rypsi-tai auringonkukkaöljyä. Oliiviöljy on maultaan niin voimakas, ettei sitä kannata käyttää tippaleipien paistamiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei! Ohje kuulosti niin hyvältä, että aion heti kokeilla. Korvaan siman vichyvedellä, ettei tulisi liian makeaa syötävää.
Paljon leipovana pakko sanoa että nyt on loistava resepti!
Hyviä tuli!
Lasten "ei kiitos, tippaleivät ei maistu miltään" -kommentti vaihtui kilpasyönniksi tällä reseptillä. Tosi hyviä tuli! Laitoin kyllä mukaan reilusti sitruunamehua, mutta ilmankin varmasti toimii. Näitä saan kuulemma tehtailla usein :)

Pages