Vappuun kuuluvat munkit, rosetit ja tippaleivät. Nämä Tippaleivät on tehty simaan, eli resepti on maidoton (mutta halutessa voi tehdä maitoonkin).

Tippaleipätaikina on helppo tehdä eli siinä vain ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi.

Rasvassa paistamisen kanssa vaaditaan kuitenkin tarkkuutta!

Kun rasvaa kuumentaa, voi samalla kerralla paistaa monenlaisia vappuherkkuja! Katso esimerkiksi Simarosettien ja Rahkamunkkien reseptit.

Ainekset noin 10 annosta

4
kananmunaa
2
rkl
sokeria
2
dl
simaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½-1
tl
suolaa
Paistamiseen:
1
plo
ruokaöljyä (n. 1 litra)
Pinnalle:
vaniljasokerilla maustettua tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita munat ja sokeri. Lisää sima sekä jauhot, johon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola on sekoitettu. Vatkaa taikina sileäksi. Taikinan kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa.

  2. Kuumenna rasva padassa, ole varovainen. Voit kokeilla rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Sen tulee ruskistua kauniisti, mutta ei palaa. Upota rasvaan 2-3 tippaleipämuottia tai säilyke(ananas)tölkkejä, joista kansi ja pohja on poistettu tai käytä isoja metallisia keittokauhoja muotteina. Jos käytät säilyketölkkejä, käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole päällystetty muovilla!

  3. Kaada taikina muovipussiin ja leikkaa sen kärki poikki niin, että syntyy n. 2 mm:n reikä. Puserra pussista rasvassa oleviin muotteihin taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin, melko harvakseltaan ja hitaasti. Muotin/tölkin/kauhan reunat estävät taikinan leviämisen.

  4. Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan paksun talouspaperin päälle. Seulo jäähtyneille tippaleiville vaniljasokerilla maustettua tomusokeria. Säilytä tippaleivät kuivassa paikassa, etteivät ne sitkisty. Tarjoile siman kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.