Simarosetit

Simarosetit
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Vappuna ihania ovat rosetit, jotka tehdään kastamalla rosettitaikinaa rosettirautaan ja sen jälkeen kuumaan öljyyn.
  • Rosettien nimi tulee niiden perinteisestä ruusumaisesta kuviosta, myös uusia muotoja on tullut viime aikoina mukaan rosettirautoihin, esim. perhoskuvio.
  • Kokeile tehdä rosetit simaan, saat ilmavan kuohkeita ja rapeita Rosetteja.
  • Jotta taikina ei tartu rosettirautaan, kuumenna ensin pelkkä rosettirauta öljyssä, kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ taikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn.
noin 30 kpl
2munaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
dlsimaa (tai siideriä)
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 100 g)
Paistamiseen:
kasviöljyä
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kevyesti munat ja sokerit keskenään, lisää sima ja jauhot vatkaten sekaan. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa.

  2. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa rosettien paistoon. Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

  3. Paista rosetit siten, että kuumennat ensin pelkän rosettiraudan öljyssä. Kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ rosettitaikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn. Paista rosetti kullankeltaiseksi. Nosta se raudalla (tai irrotessaan raudasta reikäkauhalla) talouspaperille lautaselle. Sihtaa jäähtyneille roseteille tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Kannattaa huomata, että jos taikinan simaan tekee, niin resepti ei ole hiivaton, vaikka simassa tosin hiivaa ei paljon valmiissa juomassa pitäisi olla. Jollekin se voi olla liikaa.
Olen ainakin neljänä vappuna tehnyt rosetit tällä ohjeella enkä vaihda. Ovat ihanan rapeita ja maukkaita. SUOSITTELEN KOKEILEMAAN.
Chez Mariuksen verkkokaupasta löytyy rosettirauta. Sen saa varmaan Italiaankin, postikuluja tosin saattaa kertyä.
Apua, halusin kokeilla näitä mutta Italiasta ei löydy rosettirautaa (ainakaan ei ole vielä onnistanut), mitä muuta voisi käyttää sen tilalla...
Aivan mahtavia!
Oli hyvää.
Tein tällä ohjeella viime vapuksi rosetteja ja ne olivat todella hyviä. En sitten edes yrittänyt kokeilla muita ohjeita. Nämä kun käyvät myös "maito-ongelmaisille", niin ei tarvitse sitten erikseen heille tehdä.
Voittaa tippaleivät mennen tullen.Vapun parasta antia ja muullon ei saa tehdä.Kuuluu traditioihin lasten kanssa.
Ihania. Lapset söivät niitä lämpiminä sitä mukaan kun niitä kerkesin paistaa.
Aivan ihana!

Pages