Simarosetit

- Vappuna ihania ovat rosetit, jotka tehdään kastamalla rosettitaikinaa rosettirautaan ja sen jälkeen kuumaan öljyyn.
- Rosettien nimi tulee niiden perinteisestä ruusumaisesta kuviosta, myös uusia muotoja on tullut viime aikoina mukaan rosettirautoihin, esim. perhoskuvio.
- Kokeile tehdä rosetit simaan, saat ilmavan kuohkeita ja rapeita Rosetteja.
- Jotta taikina ei tartu rosettirautaan, kuumenna ensin pelkkä rosettirauta öljyssä, kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ taikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn.
2 | munaa | |
½ | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
1½ | dl | simaa (tai siideriä) |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 100 g) |
Paistamiseen: | ||
kasviöljyä | ||
Pinnalle: | ||
tomusokeria |
Valmistusohje
-
Vatkaa kevyesti munat ja sokerit keskenään, lisää sima ja jauhot vatkaten sekaan. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa.
-
Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa rosettien paistoon. Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
-
Paista rosetit siten, että kuumennat ensin pelkän rosettiraudan öljyssä. Kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ rosettitaikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn. Paista rosetti kullankeltaiseksi. Nosta se raudalla (tai irrotessaan raudasta reikäkauhalla) talouspaperille lautaselle. Sihtaa jäähtyneille roseteille tomusokeria.
Kommentoi reseptiä