Vappuna ihania syötäviä ovat rosetit, jotka tehdään kastamalla rosettitaikinaa rosettirautaan ja sen jälkeen kuumaan öljyyn.

Rosettien nimi tulee niiden perinteisestä ruusumaisesta kuviosta, myös uusia muotoja on tullut viime aikoina mukaan rosettirautoihin, esim. perhoskuvio.

Kokeile tehdä rosetit simaan, saat ilmavan kuohkeita ja rapeita rosetteja.

Jotta taikina ei tartu rosettirautaan, kuumenna ensin pelkkä rosettirauta öljyssä, kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ taikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn.

Ainekset noin 30 kpl annosta

2
munaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
dl
simaa (tai siideriä)
Paistamiseen:
kasviöljyä
Pinnalle:
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa kevyesti munat ja sokerit keskenään, lisää sima ja jauhot vatkaten sekaan. Kuumenna kasviöljy valurautapadassa.

  2. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa rosettien paistoon. Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

  3. Paista rosetit siten, että kuumennat ensin pelkän rosettiraudan öljyssä. Kasta sen jälkeen kuuma rosettirauta ¾ rosettitaikinaan ja tämä taikinainen rauta kuumaan öljyyn. Paista rosetti kullankeltaiseksi. Nosta se raudalla (tai irrotessaan raudasta reikäkauhalla) talouspaperille lautaselle. Sihtaa jäähtyneille roseteille tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Nauti rosetteja muulloinkin kun vappuna

  • Tarjoile rosetteja kesällä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera.
  • Myös erilaisiin jäätelöannoksiin rosetit sopivat mainiosti.

 

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.