Texmex-piirakka

Mausteiden määrää säätelemällä saat makusi mukaan sopivan tulisen jauhelihapiirakan. Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista pakastetaikinaa. Tällä ohjeella voit tehdä myös esim. folioisiin muffinssivuokiin "pikkupiiraita" tai voit käyttää muffinssipeltiä.nJauhelihapiirakka sopii sekä arkeen että juhlaan.
Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte paistamalla jauheliha pannussa. Lisää hienonnetut sipulit ja paista seosta hetki. Ripottele paistetun lihan päälle jauhoja ja sekoita ne lihan sekaan.
Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.
Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.
VINKKI: Sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.