Texmex-piirakka

Texmex-piirakka

Mausteiden määrää säätelemällä saat makusi mukaan sopivan tulisen jauhelihapiirakan. Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista pakastetaikinaa. Tällä ohjeella voit tehdä myös esim. folioisiin muffinssivuokiin "pikkupiiraita" tai voit käyttää muffinssipeltiä. Jauhelihapiirakka sopii sekä arkeen että juhlaan.

piirakkavuoallinen (n. Ø 30 cm)
Pohjataikina:
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa tms.
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Ruistaikinaa (500 g)
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Texmex-täyte:
1rklmargariinia tai öljyä
400gjauhelihaa
100gpakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dl(mietoa) taco- tai salsakastiketta
2dlvettä
1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
1tlpippuriseosta tai mustapippuria
½tlchilijauhetta
1tlbasilikaa
250gwokkivihanneksia
2munaa
Päälle:
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte paistamalla jauheliha pannussa. Lisää hienonnetut sipulit ja paista seosta hetki. Ripottele paistetun lihan päälle jauhoja ja sekoita ne lihan sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

VINKKI: Sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (15)

Muuten hyvää, mutta en kyllä laittaisi yhtään valkosipulia missään muodossa vaan enemmän tavallista sipulia.
Todella ihania reseptejä.
Tämä vuodenvaihteen piirakka muuntuu jälleen vappupiirakaksi :D Mausteita runsaammin ja salsa vaihtuu tuliseen, niin avot!! Hyvää!!
Pitääkö kananamunat keittää, kun ne laitetaan täytteeseen?
Kananmunia ei keitetä, vaan ne sekoitetaan sellaisenaan täytteeseen. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Todella hyvä ja täyttävä! Itse tuunasin ja vaihdoin wokkivihannekset Pirkan mexican-sekoitukseen.
Hyvä resepti. Myös minä suosittelen reilusti runsaampaa mausteiden käyttöä.
Oikein hyvää, porukka kehui ja toivoi reseptiä!
hyvä resepti, mutta suosittelen maustamaan vähä enemmän ku tossa ohjeessa on annettu. Itse lisään vielä chiliä ja pippuria.
"älyttömän hyvä ja helppo piirakka.Olen tehnyt useita kertoja"

Pages