Mausteiden määrää säätelemällä saat makusi mukaan sopivan tulisen jauhelihapiirakan. Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista pakastetaikinaa. Tällä ohjeella voit tehdä myös esim. folioisiin muffinssivuokiin "pikkupiiraita" tai voit käyttää muffinssipeltiä.nJauhelihapiirakka sopii sekä arkeen että juhlaan.

Ainekset piirakkavuoallinen (n. Ø 30 cm) annosta

Pohjataikina:
½
tl
leivinjauhetta
125
g
margariinia tai voita
1
muna
1
dl
kevytkermaa tms.
TAI
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Texmex-täyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
400
g
jauhelihaa
100
g
pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
1
dl
(mietoa) taco- tai salsakastiketta (esim. GoGreenin)
2
dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
1
tl
pippuriseosta tai mustapippuria
½
tl
chilijauhetta
1
tl
basilikaa
250
g
wokkivihanneksia
2
munaa
Päälle:
1
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
  2. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.
  3. Valmista täyte paistamalla jauheliha pannussa. Lisää hienonnetut sipulit ja paista seosta hetki. Ripottele paistetun lihan päälle jauhoja ja sekoita ne lihan sekaan.
  4. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

VINKKI: Sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.