Crepit ovat seitinohuita ja ne valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on enemmän munaa ja kermaa kuin normaalissa lettutaikinassa.

Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta.

Ole paistaessa tarkkana, että crepit eivät pala.

Keitä Omenapala-punssitäyte samalla kuin odottelet taikinan turpoamista.

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

3
munaa
4
dl
maitoa, kermamaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Omenapala-punssitäyte:
4
omenaa tai 6-7 luumua
1
dl
punssia tai portviiniä
1
dl
omenamehua
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1
kanelitanko
Lisäksi:
2
dl
kuohukermaa + sokeria

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

  2. Valmista omenapala-punssitäyte. Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi- (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa n. 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko.

  3. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.

VINKKI: Valmista lettutaikina helposti Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhosta lisäämällä pussin sisältö 5 dl:aan vettä tai vettä ja kermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.