Täyteläiset Omena Crepit

Täyteläiset Omena Crepit

Crepit ovat seitinohuita ja ne valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on enemmän munaa ja kermaa kuin normaalissa lettutaikinassa. Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoseoksesta. Ole paistaessa tarkkana, että crepit eivät pala. Samalla, kun paistelet creppejä, valmista täyte omenista tai luumuista keittäen.

noin 10 - 15 kpl
3munaa
4dlmaitoa, kermamaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
1rklsokeria
2rklvoisulaa tai öljyä
Omenapala-punssitäyte:
4omenaa tai 6-7 luumua
1dlpunssia tai portviiniä
1dlomenamehua
1dlsokeria
1tlkardemummaa
1kanelitanko
Lisäksi:
2dlkuohukermaa + sokeria

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi. Valmista omenapala-punssitäyte. Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi- (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa n. 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.

VINKKI: Valmista lettutaikina helposti Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhosta lisäämällä pussin sisältö 5 dl:aan vettä tai vettä ja kermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Olipa hyvää. Jos on lapsia talossa, kannataa jättää punssi pois ja pistää omenamehua tupla annos. T:tyttökokki.