Tarte Tatin -paistokset Omena-Calvadostäytteellä

Tarte Tatin -paistokset Omena-Calvadostäytteellä

Nyt omenat ja muu sato ihaniin kuorellisiin paistoksiin ja herkuttelemaan. Tee kaurainen maistuva taikina itse tai käytä valmista Kauramurotaikinaa (pakaste).

1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
dlsokeria
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
75gvoita tai margariinia
1muna
1dlkermaa tai soijakermaa
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1dlkermaa tai soijakermaa
Täyte:
8pienehköä kotimaista hapahkoa omenaa
3rklsitruunamehua
1dlfariinisokeria
2-3rklvoita tai margariinia
(2-3rklcalvadosta)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle sokeria ja voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)