Tarte Tatin

Tarte Tatin
1 piiras, halkaisija 24-26 cm
75ghuoneenlämpöistä voita
1dlsokeria
1muna
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlkardemummaa
TAI
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa
1tlkardemummaa
Täyte:
75gkylmää voita
1dlfariinisokeria
5hapahkoa omenaa
3rklsitruunamehua ja/tai calvadosta

Valmistusohje

Vaahdota sokeri ja rasva, vatkaa muna joukkoon. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu kardemumma ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun pakastemurotaikinan joukkoon 1 tl kardemummaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

Puhdista ja lohko omenat pienen kippoon, johon olet mitannut sitruunamehun tai calvadoksen. 

Höylää juustohöylällä jääkaappikylmä voi pienehkön piirakkavuoan, n. ø 25 cm (ei irtopohjavuokaa) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele fariinisokeri sen päälle. Lohko omenat melko paksuiksi lohkoiksi ja lado ne voin ja sokerin päälle tiiviisti kehämuotoon. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Ota taikina kylmästä, kauli se ohueksi piirakkavuoan kokoon jauhotetulla alustalla. Ota piirakka uunista ja nosta taikinalevy paistuneen omenapohjan päälle. Pistele pintaan haarukalla muutama höyryaukko. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. 

Anna Tarte Tatin -ylösalaisintortun jäähtyä 10 min ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoiluvadille. Tarjoile vaniljajäätelön tai calvadosilla maustetun kermavaahdon tai ranskankerman kera.

Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)