Suolainen piirakka tuoretäyttein

Suolainen piirakka tuoretäyttein

Helpoksi leivonnan tekee valmis Pyöreä Piirakkataikina, joka vain painellaan vuoan pohjalle ja paistetaan ilman täytettä. Käytä runsaasti täyteaineita, ne antavat mehevyyttä piirakalle. Guacamole on helppo tehdä itsekin, ohje alimpana.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
300gguacamolea (ohje alla)
150granskankermaa
1rklsitruunamehua
1tlsitruunapippuria
70grucolaa
3-4tomaattia pieneksi hakattuna
100gkylmäsavulohta
50gisoja kapriksia
200gfeta- tai vuohenjuustoa
1rklpunapippuria
tuoretta basilikaa
Guacamole:
2isoa avokadoa
1rklsitruunamehua
1keltasipuli silputtuna
2valkosipulinkynttä silputtuna
1tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
tabascoa

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, 10 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5-10 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.  Sekoita guacamoleen ranskankerma, mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Silppua rucola ja lisää se joukkoon. Levitä seos kypsälle pohjalle. Levitä päälle muut aineet kauniisti. Koristele punapippureilla ja basilikanlehdin. Guacamole: Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha sitruunamehun joukkoon korkeareunaiseen mittakannuun. Lisää seokseen sipulisilput ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.  Survo seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös aurinkokuivattua tomaattia pieneksi hakattuna. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Herkullisen näköinen! Täytetään ja tarjotaan ilmeisesti jäähtyneenä tai ihan kylmänä?
Täytteet levitetään paistetulle pohjalle ja piirakan voi tarjoilla heti täyttämisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta