Jauheliha-maissipiiras

Jauheliha-maissipiiras
6–8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
2esikeitettyä maissintähkää
2punaista chiliä
4valkosipulin kynttä
½ruukkuatuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
½ruukkuatuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua
400gnaudan jauhelihaa ( 10 % )
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
1tljuustokuminaa
maustemitallinenjauhettua kanelia
200gvahvan makuista sulatejuustoa (esim. musta Koskenlaskija)
2dlvettä
4palaatummaa suklaata
Pinnalle:
75gjuustoraastetta
Salsa:
2eri väristä paprikaa
1punasipuli
1tloreganon- ja timjaminlehtiä
suolaa, mustapippuria myllystä
2rkloliiviöljyä
1tletikka

Valmistusohje

Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 28 cm, reuna 3 cm) sulamaan.

Täyte:

Leikkaa maissinjyvät irti, silppua chilit, valkosipuli ja yrttien lehdet. Ruskista jauheliha rouheaksi muruksi, lisää maissinjyvät, chili, valkosipuli, yrttisilput, mausteet, sulatejuusto ja vesi. Kuumenna ja hauduta kunnes juusto on sulanut ja neste muuttunut kastikemaiseksi. Lisää suklaapalat, sekoita hyvin.

Painele piirakkataikina uunivuoan pohjalle ja reunaan. 

Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Tee salsa kuutioimalla paprikat sekä sipuli ja silppuamalla yrttien lehdet. Sekoita ne, mausta ja lorauta oliiviöljy ja etikka joukkoon. 

Ripottele salsaa kypsän piiraan päälle ja tarjoa loput kulhosta.

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele piirakkataikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ihan ok-tuntuinen, mutta eikö siihen voi käyttää makeaa irtojyväpurkkimaissia / pakastemaissia? Tuntuu vähän haetulta tuo maissintähkän käyttö. Käytän kyllä ns. omaa järkeäni, mutta kunhan kysäisen... köksänlehtori...evp.
Voi käyttää myös pakastettua tai säilykemaissia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tätä on pakko kokeilla☺