Ainekset 6–8 annosta

Täyte:
2
esikeitettyä maissintähkää
2
punaista chiliä
4
valkosipulin kynttä
½
ruukkua
tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
½
ruukkua
tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua
400
g
naudan jauhelihaa ( 10 % )
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
juustokuminaa
maustemitallinen
jauhettua kanelia
200
g
vahvan makuista sulatejuustoa (esim. musta Koskenlaskija)
2
dl
vettä
4
palaa
tummaa suklaata
Pinnalle:
75
g
juustoraastetta
Salsa:
2
eri väristä paprikaa
1
punasipuli
1
tl
oreganon- ja timjaminlehtiä
suolaa, mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
etikka

Ohje

  1. Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 28 cm, reuna 3 cm) sulamaan.

TÄYTE:

  1. Leikkaa maissinjyvät irti, silppua chilit, valkosipuli ja yrttien lehdet. Ruskista jauheliha rouheaksi muruksi, lisää maissinjyvät, chili, valkosipuli, yrttisilput, mausteet, sulatejuusto ja vesi. Kuumenna ja hauduta kunnes juusto on sulanut ja neste muuttunut kastikemaiseksi. Lisää suklaapalat, sekoita hyvin.
  2. Painele piirakkataikina uunivuoan pohjalle ja reunaan. 
  3. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia.
  4. Tee salsa kuutioimalla paprikat sekä sipuli ja silppuamalla yrttien lehdet. Sekoita ne, mausta ja lorauta oliiviöljy ja etikka joukkoon. 
  5. Ripottele salsaa kypsän piirakan päälle ja tarjoa loput kulhosta.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Vinkit

Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele piirakkataikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.