Suklaasydänkakku

Suklaasydänkakku

Tässä taivaallisessa suklaakakussa on valkosuklainen ganache-koristelu. Ganache on ranskaa ja tarkoittaa suklaasta ja kermasta tai esimerkiksi ranskankermasta tehtyä kuorrutusta, kastiketta tai täytettä. Ganachea voidaan käyttää esimerkiksi makeisiin piirakoihin, kakkuihin tai muffinseihin. 

Tämä kakku on luonnollisesti erittäin mehevä! Jos kaipaat todella helppoa, mutta mehevää suklaista nautintoa, kannattaa kokeilla klassista mutakakkua

4-6 annosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
½dlkaakaojauhetta
½tlsuolaa
½tlleivinjauhetta
½tlsoodaa
1tlvaniljasokeria
1tlkanelia
1kananmuna
¾dlranskankermaa
½dljuoksevaa margariinia tai sulatettua voita
Valkosuklaaganache-täyte:
120gvalkosuklaata
½dlranskankermaa

Valmistusohje

Voitele ja leivitä tasapohjainen pyöreä kakkuvuoka ø 15–16 cm.

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Sekoita kananmuna, ranskankerma sekä rasva ja lisää seos kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja työnnä vuoka kylmään uuniin. Käännä lämpö 200 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä hetki, kumoa kakku ja siirrä se paistopinta ylöspäin tarjoiluvadille.

Leikkaa haaleaksi jäähtyneeseen kakkuun sydänkuvio ja koverra kakkua kuvion mukaisesti noin sentin syvyydeltä pois.

Sulata valkosuklaa mikrouunissa 15-20 sekunnin sykäyksittäin välillä sekoittaen. Lisää ranskankerma hyvin sekoittaen joukkoon. Jäähdytä 5–10 minuuttia jääkaapissa, sekoita hyvin ja kaada seos kakun päälle koverrettuun sydämeen.

Tarjoa kakku kahvin kanssa. 

VINKKI: Jos valkosuklaa-ganache jähmettyy liikaa, lämmitä seosta 5–10 sekuntia mikrouunissa. Sekoita.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)