Suklaapiiras

suklaapiiras
piirasvuoallinen, halkaisija n. 30 cm
Pohja:
2munaa
3dlsokeria
150gmargariinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
3rklkaakaojauhetta
2dlmaitoa
Kuorrutus:
5rklkahvia
100gmargariinia
225gtomusokeria
2tlvanilliinisokeria
3rklkaakaojauhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 30cm) ja paista 200 asteisessa uunissa keskimmäisellä tasolla n. 15-20 minuuttia. Kuorrutusta varten kaada kuuma kahvi kattilaan ja sulata siihen rasva. Lisää vanilliinisokeri ja tomusokeri sekä kaakao. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristele heti.

Resepti:
Laura Närhi, Kokkola, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Olen leiponut tätä aikaisemminkin ja nyt alan juuri leipomaan sitä. Olen kokeillut mutakin reseptejä, mutta nämä reseptisivut ovat selkeät ja ohjeet ovat herkullisia ja kuvat hyviä.