Suklaamannapuuro

Suklaamannapuuro
  • Tämä puuro on herkullista lämpimänä, kylmänä tai kuohkeaksi vatkattuna.
  • Nauti aamulla, töissä, välipalana, illalla tai vaikkapa makean himoon.
  • Suklaa puurossa vie suklaan himon.
4:lle
1lmaitoa, laktoositonta maitojuomaa tai kauramaitoa
1dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
½dlsokeria
¾dlkaakaojauhetta

Valmistusohje

Kiehauta maito ja lisää ripotellen mannasuurimot ja sokeri, johon on sekoitettu kaakaojauhe.

Hauduta puuroa miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen n. 10 min. Tarjoile suklaapuuro lämpimänä tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (24)

Erittäin hyvää. Voihan niitä suurimoiden määrää lisätä, jos haluaa puuromaisempaa - tai vähentää, jos haluaa suklaavelliä (sellaista sain kansakoulussa 60-luvulla). Ja kaakaon määrää voi vähentää, jos tuntuu kitkerältä - tai taas lisätä, jos haluaa lisää kaakaon "kitkerää" makua. Mutta tämän reseptin määristä on hyvä aloittaa oman makuisen puuronsa luominen. Oma valintani on usean puuronlaiton jälkeen se, että hiukan lisäsin sokerin osuutta. Ja kaakaon osuutta myös (itse asiassa reippaammin). Mutta sen tein vain omaa makuani varten.
Suurimoita vähän lisäsin, samoin sokeria. Käytän tummia ja tavallisia mannasuurimoita puolet kumpaakin.
En tykännyt. Ohjeen avulla puurosta tuli ihan litkua, suurimoita olisi saanut olla enemmän. Lisäksi maku oli tosi kitkerä.
Maidon tulee olla kiehuvaa, kun siihen lisätään mannasuurimot, tämä vaikuttaa puuron sakenemiseen. Kaakaojauheen määrää voi vähentää omien mieltymysten mukaan, mikäli puurosta tulee kitkerää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Teinpä pitkästä aikaa suklaapuuroa teini-ikäisen pojan pyynnöstä. Mannapuuron ohjeen otin mannapussin kyljestä, mutta kaakaon ja sokerin määrän täältä. Mukaan vielä ripaus vaniljajauhetta. Kelpasi koko perheelle.
Hyvää, mutta lisään kauranleseitä, jotta tulee extra ravintoa ja extrabulkkia suolistolle.
Hyvä puuro. Lisäsin suurimoiden määrää. Ja tein maitojauheesta eli kiehautin ensin veden ja lisäsin maitojauheen muiden kuivien aineiden kera. Ei palanut pohjaan, vaikka käytin teräskattilaa!
Ohjeessa ei ole sanottu millaista kaakaota siihen on käytetty, joten uusavuttomat tietenkin pohtii kaakaon määrää. Ne valmisjauheet tyyliin Oboe yms. ovat mietoja, mutta jos käyttää kunnon kaakaojauhetta tyyliin Van Houten, niin sitä tarvitaan tietenkin vähemmän, ja sokerin määrä taas on makuasia. Itse keitän ensin kaakaon (maitoa, Van Houtenia + sokeria) ja sitten vatkaan joukkoon mannasuurimot.
Hyvää, mutta lisäsin vähän kaakaon määrää ja samoin pikkasen mannasuurimoita, kun oli niin löysää. Olen perhepäivähoitaja ja kaikki meni! ;)
Puurostani tuli vähän löysää, mutta muuten se maistui hyvältä.

Pages