Suklaapuuro mannasuurimoista

Suklaamannapuuro
15 min, josta valmisteluaika 5 min

Suklaapuuro on herkullista lämpimänä, kylmänä tai kuohkeaksi vatkattuna. Nauti aamulla, töissä, välipalana, illalla tai vaikkapa makean himoon! Suklaa puurossa vie suklaanhimon.

4:lle
1lmaitoa, laktoositonta maitojuomaa tai kauramaitoa
1dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
½dlsokeria
¾dlkaakaojauhetta

Valmistusohje

  1. Kiehauta maito ja lisää ripotellen mannasuurimot ja sokeri, johon on sekoitettu kaakaojauhe.

  2. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen n. 10 min. Tarjoile suklaapuuro lämpimänä tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Oman kokemuksen pohjalta kookas kattila tärkeä, n. 3L kattila yhden litran maidoilla.
Monta kertaa tehty jo ja aina maistuu yhtä hyvälle! Itse laitan 1,5dl tummia mannasuurimoita ja 1-2tl vanilliinisokeria. Viimeksi kokeilin laittaa lisäksi noin tl raakalakritsijauhetta ja toi ihanan jälkimaun jo valmiiksi herkulliseen puuroon!
Tää on minusta paras. Ei liikaa sokeria.
kokeillaan
Varmasti todella hyvää!
Nam se oli hyvää
Pikku ripaus suolaa vielä kruunaa...
Erittäin hyvää. Voihan niitä suurimoiden määrää lisätä, jos haluaa puuromaisempaa - tai vähentää, jos haluaa suklaavelliä (sellaista sain kansakoulussa 60-luvulla). Ja kaakaon määrää voi vähentää, jos tuntuu kitkerältä - tai taas lisätä, jos haluaa lisää kaakaon "kitkerää" makua. Mutta tämän reseptin määristä on hyvä aloittaa oman makuisen puuronsa luominen. Oma valintani on usean puuronlaiton jälkeen se, että hiukan lisäsin sokerin osuutta. Ja kaakaon osuutta myös (itse asiassa reippaammin). Mutta sen tein vain omaa makuani varten.
Suurimoita vähän lisäsin, samoin sokeria. Käytän tummia ja tavallisia mannasuurimoita puolet kumpaakin.
En tykännyt. Ohjeen avulla puurosta tuli ihan litkua, suurimoita olisi saanut olla enemmän. Lisäksi maku oli tosi kitkerä.

Pages