Suklaamannapuuro

Suklaamannapuuro

Tämä puuro on herkullista lämpimänä, kylmänä tai kuohkeaksi vatkattuna. Nauti aamulla, töissä, välipalana, illalla tai vaikkapa makean himoon. Suklaa puurossa vie suklaan himon.

4:lle
1lmaitoa, laktoositonta maitojuomaa tai kauramaitoa
1dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
½dlsokeria
¾dlkaakaojauhetta

Valmistusohje

Kiehauta maito ja lisää ripotellen mannasuurimot ja sokeri, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen n. 10 min. Tarjoile suklaapuuro lämpimänä tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (19)

Hyvää, mutta lisään kauranleseitä, jotta tulee extra ravintoa ja extrabulkkia suolistolle.
Hyvä puuro. Lisäsin suurimoiden määrää. Ja tein maitojauheesta eli kiehautin ensin veden ja lisäsin maitojauheen muiden kuivien aineiden kera. Ei palanut pohjaan, vaikka käytin teräskattilaa!
Ohjeessa ei ole sanottu millaista kaakaota siihen on käytetty, joten uusavuttomat tietenkin pohtii kaakaon määrää. Ne valmisjauheet tyyliin Oboe yms. ovat mietoja, mutta jos käyttää kunnon kaakaojauhetta tyyliin Van Houten, niin sitä tarvitaan tietenkin vähemmän, ja sokerin määrä taas on makuasia. Itse keitän ensin kaakaon (maitoa, Van Houtenia + sokeria) ja sitten vatkaan joukkoon mannasuurimot.
Hyvää, mutta lisäsin vähän kaakaon määrää ja samoin pikkasen mannasuurimoita, kun oli niin löysää. Olen perhepäivähoitaja ja kaikki meni! ;)
Puurostani tuli vähän löysää, mutta muuten se maistui hyvältä.
Aikapa jännä resepti. Haluaisin tehdä uudestaan.
Tein vegaanisti soijamaitoon, pirkan suklaasoijamaitoon ja lisäsin pari ruokalusikkaa kaakaojauhetta... JA TUOREITA MUSTIKOITA muussattuna, heaven. <3
Voiko suklaamannapuuron tehdä veteen?
Voi tehdä veteen, mutta maku on silloin erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
1/2 dl kaakaojauhetta oli meidän perheen makuun sopiva määrä ohjeen 3/4 dl sijaan. Miehen mielestä olisi saanut olla vaikka vieläkin vähemmän.

Pages