Ainekset n. 60 kpl / 4-6 annosta

Juusto-siemensipsit:
3
dl
kiehuvaa vettä (300 g)
3
rkl
voisulaa (40 g)
75
g
parmesaaniraastetta
Punajuuri-siemensipsit:
3
dl
kiehuvaa punajuurimehua (300 g)
½
dl
kookosöljyä (50 g)
Porkkana-siemensipsit:
3
dl
kiehuvaa porkkanamehua (300 g)
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
chilikastiketta
Dippikastikkeet:
Valkoinen dippi:
200
g
ranskankermaa, kaura-ranskankermaa tai kermaviiliä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
Guacamole-dippi, n. 3 dl:
2
pehmeää avokadoa
½
limen mehu
2
tomaattia
½
pieni sipuli
2
rkl
jalopenosilppua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
tl
hienonnettua valkopippuria

Ohje

Siemennäkkärisipsit:

  1. Valmista yksi annos sipsejä tai tee kaikki kolme. Yhtä annosta varten kiehauta 3 dl nestettä ja sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon rasva ja maustavat aineet.
  2. Painele taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Laita toinen leivinpaperiarkki paineltavan taikinalevyn päälle, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla ensin 15 minuuttia. Ota pois uunista ja leikkaa levy lastalla neliöiksi (4 x 4 cm) ja puolita nämä vielä kolmioiksi. Laita sipsilevy vielä takaisin uuniin 20–30 minuutiksi niin että pinta saa kauniin värin.

Valkoinen dippi:

  1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, säilytä kylmässä..

Guacamole-dippi, n. 3 dl:

  1. Kuori avokadot ja poista kivet, koverra hedelmäliha kulhoon. Puserra päälle limen mehu ja survo haarukalla. Hienonna tomaatit ja silppua sipuli. Lisää ne joukkoon maustavien aineiden kanssa, sekoita. Säilytä kylmässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.