Siemennäkkärisipsit

Siemennäkkärisipsit ja dippikastikkeet
n. 60 kpl/annos
Juusto-siemensipsit:
3dlkiehuvaa vettä (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
3rklvoisulaa (40 g)
75gparmesaaniraastetta
Punajuuri-siemensipsit:
3dlkiehuvaa punajuurimehua (300 g)
1ps Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dlkookosöljyä (50 g)
Porkkana-siemensipsit:
3dlkiehuvaa porkkanamehua (300 g)
1psMyllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta (250 g)
½dlrypsiöljyä
1rklchilikastiketta
Dippikastikkeet:
Valkoinen dippi:
200granskankermaa, kaura-ranskankermaa tai kermaviiliä
½tlsuolaa
1tlsokeria
½tlrouhittua mustapippuria
Guacamole-dippi, n. 3 dl:
2pehmeää avokadoa
½limen mehu
2tomaattia
½pieni sipuli
2rkljalopenosilppua
½tlsuolaa
1tlsokeria
tlhienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

Siemennäkkärisipsit:

Valmista yksi annos sipsejä tai tee kaikki kolme. Yhtä annosta varten kiehauta 3 dl nestettä ja sekoita siihen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon rasva ja maustavat aineet.

Painele taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Pidä toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla ensin 15 minuuttia. Ota pois uunista ja leikkaa levy lastalla neliöiksi (4 x 4 cm) ja puolita nämä vielä kolmioiksi. Laita sipsilevy vielä takaisin uuniin 20–30 minuutiksi niin, että pinta saa kauniin värin.

 

Valkoinen dippi:

Sekoita kaikki ainekset sekaisin, säilytä kylmässä.

Guacamole-dippi, n. 3 dl:

Kuori avokadot ja poista kivet, koverra hedelmäliha kulhoon. Puserra päälle limen mehu ja survo haarukalla. Hienonna tomaatit ja silppua sipuli. Lisää ne joukkoon maustavien aineiden kanssa, sekoita. Säilytä kylmässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Testaukseen