Mac’n Cheese kohtaa Tex Mexin – lopputuloksena täyteläinen uuniruoka, jossa riittää makua! Tacomausteet ja sulava cheddarjuusto tuovat tähän arjen lohturuokaan meksikolaisen säväyksen. Jalapenot ja rapea pinta viimeistelevät laatikon, joka maistuu perheelle ja ystäville rentona arki- tai viikonloppuruokana.

Ainekset 4 annosta

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
250
g
kanan fileesuikaleita tai kasvisproteiinisuikaleita (voi myös käyttää jauhelihaa tai kasvisjauhista)
½
pss
(14 g) tacomausteseosta
3
dl
ruokakermaa
150
g
cheddarjuustoraastetta
pari hyppysellistä rouhittua mustapippuria
Pinnalle:
jalapenorenkaita maun mukaan
korppujauhoa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
  2. Hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä kuultavaksi ja lisää pannulle kanan fileesuikaleet. Mausta tacomausteseoksella.
  3. Kiehauta ruokakerma, ja sekoita siihen cheddarjuustoraaste. Anna juuston sulaa kerman sekaan, mutta älä enää keitä. Lisää seokseen ripaus mustapippuria.
  4. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle jalapenorenkaat. Ripottele pinnalle korppujauhoa, näin saat ruokaan herkullisen rapean pinnan.
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 45 min, kunnes neste on imeytynyt ja ruoan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa.
Resepti:
Kaisa Pelkonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.