Shangri-La

Shangri-La
Kuva: Juha Palosaari
18 kpl
4munaa
200gvalkosipuli&yrtit-tuorejuustoa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
4rklMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2tlleivinjauhetta
1tlsuolaa
1dloliiviöljyä
1sitruunan raastettu kuori
1dlsinihomejuustomurua
Täyte:
200gkevätsipuli&mustapippuri-tuorejuustoa
150gsulatettuja ja valutettuja katkarapuja
1punasipuli
sitruunapippuria
sitruunamehua
tilliä

Valmistusohje

Vatkaa kulhossa munat ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sekoita vehnäjauhot, leseseos, leivinjauhe ja suola keskenään. Yhdistä edellä mainitut ainesseokset. Lisää samalla oliiviöljy. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää sinihomejuustomurut. Sekoita hyvin. Annostele taikina muffinivuokiin tai voideltuun muffinipeltiin. Taikinasta tulee keskimäärin 18 muffinia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jos paistat muffinit niille suunnitellulla pellillä, anna niiden jäähtyä kunnolla ennen irrottamista. Seuraavana on vuorossa täyte. Siirrä tuorejuusto kulhoon. Notkista se lusikalla tai haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehua, joka helpottaa notkistumista. Paloittele punasipuli mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Yhdistä se tuorejuustoon. Mausta massa sitruunapippurilla. Voitele muffinin pinta tuorejuustosipulimassalla. Asettele sen päälle katkarapuja. Koristele muffini tillillä. Nauti makujen harmoniasta.

Resepti:
Juha Palosaari (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)