Sacherkakku

Sacherkakku
1 t 40 min, josta valmisteluaika 50 min
noin 15:lle
Pohja:
150gvoita
1dlsokeria (85 g)
5kananmunan keltuaista
150gtaloussuklaata (sulatettuna)
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
5kananmunan valkuaista
Täyte:
200gaprikoositäytettä tai -marmeladia
Kuorrute:
dlkuohukermaa
400gtaloussuklaata

Valmistusohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon käsin sekoittaen.

  2. Paista kakkupohjaa 170-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja täytä välit aprikoositäytteellä. Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoositäytteellä tasaiseksi ja laita kakku kylmään.

  3. Valmista kuorrutus keittämällä kerma kattilassa ylös kiehuttaen ja kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle. Sekoita kuorrutus hiljalleen tasaiseksi massaksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle.

  4. Kun kuorrute on kovettunut voit samalla kuorrutteella spritsata kakun päälle Sacher-kirjailun. Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä.

  5. Ylimääräisen kuorrutteen voit säilyttää jääkaapissa 3-4 päivää ja sulattaa mikroaaltouunissa varoen uutta käyttöä varten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Mistä tuollaisen voisi ostaa?
Kannattaa kysyä lähimmästä konditoriasta. Jotkin isommat kaupat myyvät myös valmiita kakkuja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kostutus puuttuu ja kuoreutetta tulee ohjeella ihan liikaa.
Aitoa oikeaa Sacher-kakkua ei kuulu kostuttaa. Näin meille ainakin opetettiin ammattikoulussa leipuri-kondiittorin tutkinnossa. Vähän voi toki sokerivettä laittaa jos pelkää että jää kuivaksi mutta mehevää pohjaa ei pitäisi tarvita kosteuttaa muulla kuin aprikoosihillon tuomalla kosteudella. Toki moderneissa resepteissä sitä varmaan kostutetaan oman mieltymyksen mukaan.
Ohje on juuri sopiva 22 cm irtopohjavuokaan, vetoisuus 2 litraa. Kannattaa kostuttaa halkaisun jälkeen hieman appelsiinimehulla, tulee mehevämpää. Päällysteen aprikoosihillo kannattaa pyöräyttää sauvasekoittimella jotta hillosta tulee aivan sileää. Kivan piristyksen antaa myös kun laittaa välikerroksiin puolet appelsiinimarmeladia.
Voiko kakun pakastaa? Meneekö suklaa huonoksi sulattamisen jälkeen?
Kakun voi pakastaa, mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti on hyvä. Ongelmana on ettei meidän perhe pidä aprikoosista. Mitä suosittelisit tilalle?
Täytteenä voi käyttää itselle mieluisia marjoja tai hedelmiä hilloina, marmeladeina tai soseutettuna. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mikä on sopivan kokoinen vuoka tämän kakun paistamiseen?

Pages