Sacherkakku

Sacherkakku
noin 15:lle
Pohja:
150gvoita
1dlsokeria (85 g)
5kananmunan keltuaista
150gtaloussuklaata (sulatettuna)
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
5kananmunan valkuaista
Täyte:
200gaprikoositäytettä tai -marmeladia
Kuorrute:
dlkuohukermaa
400gtaloussuklaata

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon käsin sekoittaen. Paista kakkupohjaa 170-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja täytä välit aprikoositäytteellä. Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoositäytteellä tasaiseksi ja laita kakku kylmään. Valmista kuorrutus keittämällä kerma kattilassa ylös kiehuttaen ja kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle. Sekoita kuorrutus hiljalleen tasaiseksi massaksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle. Kun kuorrute on kovettunut voit samalla kuorrutteella spritsata kakun päälle Sacher-kirjailun. Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä. Ylimääräisen kuorrutteen voit säilyttää jääkaapissa 3-4 päivää ja sulattaa mikroaaltouunissa varoen uutta käyttöä varten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (22)

Resepti on hyvä. Ongelmana on ettei meidän perhe pidä aprikoosista. Mitä suosittelisit tilalle?
Täytteenä voi käyttää itselle mieluisia marjoja tai hedelmiä hilloina, marmeladeina tai soseutettuna. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mikä on sopivan kokoinen vuoka tämän kakun paistamiseen?
Kakku kannattaa tehdä noin 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Lisätkää taikinaan vielä 2-3 rkl konjakkia. Lisämausteeksi! Minun reseptissäni sanotaan noin ja hyvää oli ja säilyi pari viikkoa.
Sopisiko kotimainen marja täytteeksi? Itse ajattelin laittaa soseutettuna pakastettua mustaherukkaa, mahtaako toimia? Kiitos kommenteista!
Aprikoositäyte on perinteisesti Sacherkakuissa käytetty täyte. Täytteenä voi kuitenkin käyttää omaan makuun soveltuvia marjoja tai hedelmiä hilloina, marmeladeina tai soseutettuna. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kostutuksesta ei puhuttu mitään, mutta eikö kerrokset pidä kostuttaa?
Tässä reseptissä kerroksia ei kostuteta. Jos kakun haluaa kostuttaa, niin kostutukseen voi käyttää esim. kahvia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Suosittelen tätä reseptiä. Ei ihan yksinkertainen, mutta todella vaivan arvoinen. Tyttäreni teki tämän suklaisen kermavaahdon kera tarjottuna.

Pages