Ruusukaali-pekonipitsa

Myllyn Paras
4:lle
Pitsapohja:
1dlkädenlämpöistä vettä
1rklhiivaa
2rklöljyä
suolaa
ripaus sokeria
2½-3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
2rkltomaattipyreetä
1tomaatti viipaleina
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½tloreganoa
½dljuustoraastetta
1dlruskistettua pekonia suikaleina
2dlkypsää ruusukaalia puolikkaina
2rklsinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

Valmista ensin pohja. Liota hiiva lämpimään veteen. Sekoita
joukkoon öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja alusta taikina. Anna taikinan
kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta ohut pitsapohja ja pane se pellille
leivinpaperin päälle.

Sivele pohjalle tomaattipyree ja sen päälle
tomaattiviipaleet. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja oreganoa. Asettele
pitsalle seuraavaksi juustoraaste, sen päälle ruskistettu pekoni (rasva
kannattaa kaataa pois) ja ruusukaalit. Ripottele lopuksi pinnalle
sinihomejuuston murusia. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes
pohja on kypsä.

Resepti:
Maija Silvennoinen - Saara Vesikansa: Kymmenen kaalia laudalla, kustantaja Kustannus Oy Aamulehti

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein ja oli hirveän hyvää!