Rukiiset Lammaspihvit

- Jauhetusta lampaanlihasta saa maukkaita lammaspihvejä tekemällä ne rukiiseen pohjaan eli ruiskorppujauhoihin.
- Ruiskorppujauhot turvotetaan reseptissä punaviinissä, joka sopii lampaan-makumaailmaan.
- Ruiskorppujauhot voi turvottaa myös lihaliemessä, kermassa tai hapankermavalmisteessa.
- Jos et halua käyttää pelkkää lammasta, voit lisätä joukkoon possusta tehtyä jauhelihaa.
- Jos kaupasta ei löydy jauhettua lampaanlihaa, kannattaa ostaa naudan tai nauta-sikajauhelihaa ja tehdä klassisia jauhelihapihvejä supersuositulla reseptillämme.
1 | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
2 | dl | (halpaa) punaviiniä |
2 | sipulia | |
6-8 | valkosipulinkynttä | |
1 | muna | |
½ | kg | jauhettua lampaanlihaa |
1 | rkl | riistafondia tai 2 tl suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
½-1 | tl | timjamia |
Pinnalle: | ||
aurinkokuivattua tomaattia, ananasta | ||
valkosipulia |
Valmistusohje
-
Sekoita rukiiset korppujauhot punaviiniin, anna turvota hetki. Paista sillä aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu lampaanliha taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan.
-
Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Voit tehdä ne myös esim. esim. sydämen muotoon (ks. kuva). Juhlavammat pihvit voi koristella aurinkokuivatulla tomaatilla, ananaksella ja (silputuilla ) valkosipulinkynsillä.
-
Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 -20 min. Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia perunoita tai Myllyn Paras Ohrasuurimoita, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi puolukkasurvosta ja kermakastiketta.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös lammaslihapullia tai -mureketta. Mureke vaatii hieman pidemmän kypsymisajan kuin pihvit.
Kommentoi reseptiä