Rukiiset Lammaspihvit

Myllyn Paras

Jauhetusta lampaanlihasta saa maukkaita lammaspihvejäpihvejä tekemällä ne rukiiseen pohjaan
eli ruiskorppujauhoihin.

Ruiskorppujauhot turvotetaan reseptissä punaviinissä, joka sopii
lampaan-makumaailmaan. Ruiskorppujauhot voi turvottaa myös lihaliemessä, kermassa tai
hapankermavalmisteessa.

Jos et halua käyttää pelkkää lammasta, voit lisätä joukkoon possusta tehtyä
jauhelihaa.

noin 20-30 kpl
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dl(halpaa) punaviiniä
2sipulia
6-8valkosipulinkynttä
1muna
½kgjauhettua lampaanlihaa
1rklriistafondia tai 2 tl suolaa
1tlmustapippuria
½-1tltimjamia
Pinnalle:
aurinkokuivattua tomaattia, ananasta
valkosipulia

Valmistusohje

Sekoita rukiiset korppujauhot punaviiniin, anna turvota hetki. Paista sillä
aikaa pannulla silputut sipulit. Lisää sipulit, muna ja jauhettu lampaanliha
taikinaan. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi
mureketaikinaksi.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Voit tehdä ne myös esim. esim.
sydämen muotoon (ks. kuva). Juhlavammat pihvit voi koristella aurinkokuivatulla
tomaatilla, ananaksella ja (silputuilla ) valkosipulinkynsillä. Kypsennä
225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 -20 min.

Keitä lihapullien kaveriksi kokonaisia perunoita tai Myllyn Paras
Ohrasuurimoita, katso ohje pakkauksesta. Tarjoile näiden lisäksi
puolukkasurvosta ja kermakastiketta.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös lammaslihapullia tai
-mureketta. Mureke vaatii hieman pidemmän kypsymisajan kuin pihvit.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hieno resepti.Tein suppilovahveroista.Mieheni ei välitä sienistä mutta näitä maistui viisi yhdellä iltapalalla.Pyysi tekemään uudelleen!