Pääsiäisen suolapalat, pekoni-lammaskierteet

Pääsiäisen suolapalat, pekoni-lammaskierteet
1 t 5 min, josta valmisteluaika 15 min

Nyhtölammas sopii hyvin pääsiäisen aikaan ruokiin ja leivonnaisiin täytteeksi, mutta toki nämä suolapalat toimivat ympäri vuoden.

Käytä ohjeeseen valmiiksi maustettua nyhtölammasta tai mausta lampaanliha itse mieleiseksi.

Voit käyttää ohjeeseen nyhtölampaan tilalla nyhtökauraa. Jos käytät nyhtökauraa, paista se pannulla rapeaksi öljyssä.

Tarjoile suolapalat kuumina salaatin tai keiton kanssa.

Suolapalat sopivat myös alkupaloiksi tai illanistujaisiin.

25-30 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
tai Myllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
400gyrttimaustettua nyhtölammasta (esim. Pouttu)
n. 200gpestoa, esim. Pesto alla Genovese
n. 170gpekonia

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan levyt erilleen levitettyinä. Mikäli käytät voitaikinaa, voit kaulia levyjä hieman ohuemmiksi / pidemmiksi.

Paista nyhtölammas uunissa pakkauksen ohjeen mukaan puolisen tuntia. Valitse valmiiksi maustettu versio tai mausta lampaanliha itse hyvin suolalla, valkosipulilla ja yrteillä ennen paistamista. Anna lihan jäähtyä ja hienonna se veitsellä hakkelukseksi.

Levitä pestoa kaikille taikinalevyille tasainen ohut kerros. Lado päälle pekoniviipaleita vieri viereen. Levitä sen jälkeen nyhtölampaanliha pekonien päälle.

Kääri levyt rullille pituussuunnassa (rullaustekniikka on sama kuin kääretortulla). Nipistä sauma yhteen kostuteuin sormin ja laita rulla sauma alaspäin. Leikkaa kustakin rullasta 5–6 viipaletta ja aseta ne väljästi leivinpaperille uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)