Ruisleipäset

Ruisleipäset
20-30 kpl
Juuri:
½lvettä
1pkthiivaa (50 g)
½dlsiirappia
6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
Taikina:
½rklsuolaa
2rklkuminaa
50gmargariinia
6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
n.4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen jauhot ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat lisää makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa (valmista juuri tällöin kylmään veteen). Valmista taikina lisäämällä taikinajuureen suola, kumina, margariini ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipäsiä. Leivo taikina 6-7 cm paksuiseksi tangoksi ja jaa se 20-30 viipaleeseen. Painele viipaleet leipäsiksi. Paista leipäset 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

VINKKI: Voit tehdä happamia ruisleipiä tämän ohjeen mukaan, kun käytät oikeaa taikinajuurta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (15)

Voisko tehdä vuoassa leivän tällä ohjeella?
Voi tehdä vuokaleivänkin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos ei ole siirappia, miten voi tehdä?
Siirapin sijasta voi käyttää esim. hunajaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko hiivaa korvata kuivahiivalla?
Voi käyttää myös kuivahiivaa. Kuivahiiva lisätään jauhojen seassa ja nesteen tulee olla reilusti kädenlämpöistä, jotta hiiva herää toimimaan.
Lisätäänkö siis juureen vielä 6 dl ruisjauhoa ja 4 dl vehnäjauhoa, kun tehdään taikina? Vai onko se 6 dl ruisjauhoa, joka taikinan kohdalla on mainittu juuri siihen juureen käytetty?
Kun juuren on annettu käydä, niin siihen lisätään vielä 6 dl ruisjauhoja ja n. 4 dl vehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko vehnäjauhot korvata hiivaleipäjauhoilla?
Voi korvata. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.

Pages