Ruis-yrttinäkkärit sisältävät runsaasti kuitua!

Tiesithän että hyvä päiväannos on 3-6 palaa rukiista/tummaa leipää päivässä.

Ainekset noin 25 palaa, n. 60 kcal / kpl annosta

1
tl
leivinjauhetta
1
tl
persiljaa
1
tl
rakuunaa
1-2
tl
fenkolia tai anista
2
tl
yrttisuolaa
dl
kiehuvaa vettä
2
rkl
hunajaa
½
dl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi, johon hunaja on liuotettu sekä öljy ja sekoita taikinaksi.

  2. Kaaviloi taikinasta iso mahdollisimman ohut levy ja vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.

  3. Laita palat leivinpaperille uunipellille, ripottele halutessasi pinnalle ruiskorppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 min kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.