Ruis-yrttinäkkäri

25 min, josta valmisteluaika 15 min
- Ruis-yrttinäkkärit sisältävät runsaasti kuitua!
- Hyvä päiväannos on 3-6 palaa rukiista/tummaa leipää päivässä.
noin 25 palaa, n. 60 kcal / kpl
2 | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
2½ | dl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
2½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | persiljaa |
1 | tl | rakuunaa |
1-2 | tl | fenkolia tai anista |
2 | tl | yrttisuolaa |
2½ | dl | kiehuvaa vettä |
2 | rkl | hunajaa |
½ | dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi, johon hunaja on liuotettu sekä öljy ja sekoita taikinaksi.
-
Kaaviloi taikinasta iso mahdollisimman ohut levy ja vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.
-
Laita palat leivinpaperille uunipellille, ripottele halutessasi pinnalle ruiskorppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 min kauniin ruskeiksi.
Kommentoi reseptiä