Ruis-yrttinäkkäri

Ruis-yrttinäkkäri

Ruis-yrttinäkkärit sisältävät runsaasti kuitua! Hyvä päiväannos on 3-6 palaa rukiista/tummaa leipää päivässä.

noin 25 palaa, n. 60 kcal / kpl
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlpersiljaa
1tlrakuunaa
1-2tlfenkolia tai anista
2tlyrttisuolaa
dlkiehuvaa vettä
2rklhunajaa
½dlrypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi, johon hunaja on liuotettu sekä öljy ja sekoita taikinaksi. Kaaviloi taikinasta iso mahdollisimman ohut levy ja vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko, jossa palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi. Laita palat leivinpaperille uunipellille, ripottele halutessasi pinnalle ruiskorppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 min kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)