Rommirusina-omenapiirakka

Rommirusina-omenapiirakka
piirakkavuoallinen
Pohja:
2dlsokeria
150gvoita tai margariinia
2munaa
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
Väliin:
4isoa omenaa lohkoina
100grusinoita
3rklrommia
Pinnalle:
mantelilastuja
raesokeria

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunti). 

Vaahdota sokeri ja rasva, lisää munat vatkaten yksitellen
joukkoon. Lisää karkeat vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja
leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.

Levitä puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun
piirakkavuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle omenalohkot ja rommirusinat ja
loput taikinat täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle
mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min.

VINKKI: Omenoiden tilalla voit käyttää vadelmia,
kirsikoita tai luumuja.

Katso myös tämä herkullinen omenapiirakkaresepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Todellakin. Ihana herkku.
Ihana resepti. Pohja käy niin moneen muuhunkin piirakkaan, esimerkiksi tulee ihana mustikkapiirakka.
Olen valmistanut useita piirakoita tämän ohjeen mukaan. Vieraat ovat antaneet kiitokset.
todella maukas piirakka, niin kahvin kanssa kuin jälkiruokana vaniljavaahon kera
Teen kaikki muropohjaiset taikinat siten, että laitan kaikki aineet kulhoon ja annan vatkaimen vatkata viisi minuuttia täysillä. Ja aina onnistuu, niin tämäkin taikina. Kysy lisää jos haluat.