Riista-sinihomejuustokeitto

Myllyn Paras

Keitossa käytetyn riistan maku mehevöityy nesteessä. 

Sinihomejuusto tuo oman makunsa keittoon mikä miellyttää sinihomejuuston ystäviä. Muut voivat käyttää muitakin kypsennyksen kestäviä juustoja (ei
venyviä!).

Muista laittaa makaronit keittoon valmistuksen loppuvaiheessa ettet keitä niitä liikaa (mössöksi).

Keitossa voi käyttää myös perunaa.

6-8:lle
400gpurjosipulia
500griistan paistia tms. lihaa ohuina suikaleina
5-6valkosipulinkynttä
2rklvoita tai öljyä
1tlpippurirouhetta
1lvettä
2kasvisliemikuutiota
5-6dl
200gsinihomejuustoa
½lmaitoa tai kermamaitoa
1-2rklpersiljaa

Valmistusohje

Puhdista purjo ja suikaloi se viipaleiksi sekä esivalmistele liha suikaleiksi.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä purjosipulisuikaleet ja hienonnetut
valkosipulinkynnet sekä lihasuikaleet. Mausta pippurirouheella. Lisää vesi ja
kasvisliemikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää makaronit ja murusta sinihomejuusto
sekaan. Anna kiehua 8 min. Lisää (kerma)maito ja persilja ja anna keiton vielä
kiehahtaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)