• Keitossa käytetyn riistan maku mehevöityy nesteessä. 
  • Sinihomejuusto tuo oman makunsa keittoon mikä miellyttää sinihomejuuston ystäviä.
  • Muut voivat käyttää muitakin kypsennyksen kestäviä juustoja (ei venyviä!).
  • Muista laittaa makaronit keittoon valmistuksen loppuvaiheessa ettet keitä niitä liikaa. Keitossa voi käyttää myös perunaa.

Ainekset 6-8:lle annosta

400
g
purjosipulia
500
g
riistan paistia tms. lihaa ohuina suikaleina
5-6
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
1
tl
pippurirouhetta
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
200
g
sinihomejuustoa
½
l
maitoa tai kermamaitoa
1-2
rkl
persiljaa

Ohje

  1. Puhdista purjo ja suikaloi se viipaleiksi sekä esivalmistele liha suikaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä purjosipulisuikaleet ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä lihasuikaleet. Mausta pippurirouheella.

  2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää makaronit ja murusta sinihomejuusto sekaan. Anna kiehua 8 min. Lisää (kerma)maito ja persilja ja anna keiton vielä kiehahtaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.