Haettu sivustolta  4.11.2025
  Ainekset 4:lle annosta
2
      
      sipulia
      
      2
      
      porkkanaa
      
      pala lanttua
      
      pala palsternakkaa
      
      pala selleriä
      
      30-50
      
      g
      
      kuivattuja tatteja, suppilovahveroita tai muita sieniä tai 1-2 dl pakastettuja sieniä
      
      2
      
      rkl
      
      kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
      
      1
      
      pkt
      
      poronkäristyslihaa
      
      1-1,3
      
      l
      
      vettä
      
      musta- tai maustepippuria
      
      suolaa
      
      (1-2
      
      kuivattua katajanmarjaa)
      
      persiljaa
      
      Ohje
- Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä 10-30 minuuttia ennen keittoon lisäämistä. Kaada myös liotusliemi keittoon.
 - Kuori ja paloittele kasvikset.
 - Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon jäinen poronkäristysliha ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kuori muodostunut vaahto.
 - Lisää joukkoon ohrasuurimot ja paloitellut kasvikset ja sienet. Anna kiehua hiljalleen 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi muutamalla murskatulla katajanmarjalla. Ripottele sekaan persiljaa.
 - Nauti keitto ruisleivän kera.
 
VINKKI: Jos olet kiireinen, osta pari pussia pakastekeittojuureksia.
Resepti: 
            
      Kati Nappa
      Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua