Kaali-possukeitto

Myllyn Paras
4:lle
300-400gporsaan suikalelihaa
1rklöljyä
3sipulia
3porkkanaa
1keräkaali (n. 800 g)
1,2-1,5lkiehuvaa vettä + 2 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta oreganoa, persiljaa tai tilliä

Valmistusohje

Paista porsaansuikaleita kevyesti öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää silputtu sipuli, kuutioitu porkkana ja suikaloitu paloiteltu kaali ja kuullota hetken aikaa sekoitellen. Kaada joukkoon kiehuva vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot, mausta fondilla tai kuutiolla ja suolaripauksella. Keitä miedolla lämmöllä n. 40 min. eli kunnes kasvikset ja suurimot ovat kypsiä.

Kun käytät tattarisuurimoita, lisää ne vasta kypsymisen loppuvaiheessa 20-25 minuutin kiehumisen jälkeen. Tattarisuurimoiden kypsymisaika on vain 10-15 min. Tarkista keiton maku ja mausta lisää tarvittaessa. Sekoita keiton joukkoon loppuvaiheessa tuoreita yrttejä tai kuivatut yrtit aikaisemmin.

VINKKI: Keiton jälkiruuaksi maistuu esim. raikas mustikka- tai muu marjakiisseli.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)