Kaali-possukeitto

Myllyn Paras
4:lle
300-400gporsaan suikalelihaa
1rklöljyä
3sipulia
3porkkanaa
1keräkaali (n. 800 g)
1,2-1,5lkiehuvaa vettä + 2 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta oreganoa, persiljaa tai tilliä

Valmistusohje

Paista porsaansuikaleita kevyesti öljyssä ison kattilan
pohjalla. Lisää silputtu sipuli, kuutioitu porkkana ja suikaloitu paloiteltu
kaali ja kuullota hetken aikaa sekoitellen.

Kaada joukkoon kiehuva vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää
ohrasuurimot, mausta fondilla tai kuutiolla ja suolaripauksella. Keitä miedolla
lämmöllä n. 40 min. eli kunnes kasvikset ja suurimot ovat kypsiä. Kun käytät
tattarisuurimoita, lisää ne vasta kypsymisen loppuvaiheessa 20-25 minuutin
kiehumisen jälkeen. Tattarisuurimoiden kypsymisaika on vain 10-15 min.

Tarkista keiton maku ja mausta lisää tarvittaessa. Sekoita
keiton joukkoon loppuvaiheessa tuoreita yrttejä tai kuivatut yrtit
aikaisemmin.

VINKKI: Keiton jälkiruuaksi maistuu esim. raikas mustikka- tai muu marjakiisseli.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)