Poronkäristyspata

Poronkäristyspata

Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä. Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja Koskenlaskijaa. Poronkäristyslihasta saa muutakin kuin sitä itse käristystä kera perunamuusin. Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan.

4-6:lle
1-2rklrasvaa
n.700gporonkäristyslihaa (pakaste)
2-3sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
1lvettä
2rklriistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1tlrouhittua musta- tai maustepippuria
200gKoskenlaskijajuustoa tai kermaa
(1tlsuolaa)

Valmistusohje

Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min. Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)