Haettu sivustolta 5.6.2023 Poronkäristyspata Poronkäristyspata Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi. 7 arviota Anna arviosi Sulje näkymä Katsele kokkausnäkymässä Valmisteluaika 10 min Kokonaisaika 30 min laktoositon R
Poronkäristyslihasta voi valmistaa muutakin ruokaa kuin perinteistä käristystä perunamuusin kera. Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä. Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja sulatejuustoa. Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan. Ainekset 4-6:lle annosta 1-2 rkl rasvaa n.700 g poronkäristyslihaa (pakaste) 2-3 sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita) 1 l vettä 2 rkl riistafondia tai 2 lihaliemikuutiota 2½ dl Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita 1 tl rouhittua musta- tai maustepippuria 200 g Koskenlaskijajuustoa tai kermaa (1 tl suolaa) Ohje Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min. Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Kokeile myös näitä reseptejä Kuva Ohra-porosalaatti Kuva Tarjan hirvipata Kuva Savukinkku-fetapiirakka Padat: Katso kaikki reseptit
Kommentteja ja keskustelua CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse. Näytä lisää kommentteja (-1)
Kommentteja ja keskustelua