Poronkäristyspata

Poronkäristyspata
  • Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä.
  • Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja Koskenlaskijaa.
  • Poronkäristyslihasta saa muutakin kuin sitä itse käristystä kera perunamuusin.
  • Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan.
4-6:lle
1-2rklrasvaa
n.700gporonkäristyslihaa (pakaste)
2-3sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
1lvettä
2rklriistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1tlrouhittua musta- tai maustepippuria
200gKoskenlaskijajuustoa tai kermaa
(1tlsuolaa)

Valmistusohje

Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min.

Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)