Poronkäristyslihasta voi valmistaa muutakin ruokaa kuin perinteistä käristystä perunamuusin kera.

Poronkäristyspata on helppo ja nopea tehdä. Käristyksestä saa ruokaisemman ja täyteläisemmän makuisen lisäämällä joukkoon ohraa ja sulatejuustoa.

Poronkäristyslihaa kannattaa ostaa pakastimeen varalle sellaiselle päivälle, kun ei jouda mennä kauppaan.

Ainekset 4-6:lle annosta

1-2
rkl
rasvaa
n.700
g
poronkäristyslihaa (pakaste)
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulikuutioita)
1
l
vettä
2
rkl
riistafondia tai 2 lihaliemikuutiota
dl
kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
tl
rouhittua musta- tai maustepippuria
200
g
Koskenlaskijajuustoa tai kermaa
(1
tl
suolaa)

Ohje

  1. Kuumenna rasva padassa. Paahda siinä kohmeinen poronkäristysliha ja sipulirenkaat. Lisää vesi, fondi, ohrasuurimot ja pippurirouhe. Anna kypsyä 20-30 min.
  2. Lisää pataan juusto tai kerma ja nauti kuumana. Maista ja lisää halutessasi suolaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.