Ohra-porosalaatti

Ohra-porosalaatti

Suurimoilla saat ruokaisan salaatin, ohran maku sopii hyvin yhteen riistan kanssa. Voit korvata ohrasuurimot Villiriisiseoksella, jolloin saat  halutessasi salaatille neutraalimman maun. Savuporo- tai savulihaleikkeleen tilalle voit kokeilla myös poronkäristyslihaa (käristettynä eli kypsänä). Valitsemalla kastikkeeseen camelina- tai rypsiöljyä, saat annoksesta omega-3 rasvahappoja.

4-6:lle
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
5dlvettä
1tlsuolaa
1kevätsipulinippu tai pala purjosipulia suikaleina tai renkaina
1rapea keräsalaattikerä suikaleina
1rskirsikkatomaatteja (n. 200 g)
200gsavuporoa tai muuta savulihaa suikaleina
Kastike:
1dlöljyä
½dlbalsamiviinietikkaa
1-2rklsokeria
¼tlvalkopippuria
1tlyrttisuolaa

Valmistusohje

Keitä kokonaiset ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo ja valuta lävikössä. Pilko salaatin ainekset kauniisti ja sekoita keskenään. Valmista kastike sekoittamalla, maista sopiva maku. Tarjoile alkusalaattina tai pääruoan lisäkkeenä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Onnistui erinomaisesti myös muunnellen ohrasuurimoista ja riistakäristyksestä. Kastike on huippu!