Suurimoilla saat ruokaisan salaatin, ohran maku sopii hyvin yhteen riistan kanssa.

Voit korvata ohrasuurimot Villiriisiseoksella, jolloin saat  halutessasi salaatille neutraalimman maun.

Savuporo- tai savulihaleikkeleen tilalle voit kokeilla myös poronkäristyslihaa (käristettynä eli kypsänä).

Valitsemalla kastikkeeseen camelina- tai rypsiöljyä, saat annoksesta omega-3 rasvahappoja.

Ainekset 4-6:lle annosta

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
kevätsipulinippu tai pala purjosipulia suikaleina tai renkaina
1
rapea keräsalaattikerä suikaleina
1
rs
kirsikkatomaatteja (n. 200 g)
200
g
savuporoa tai muuta savulihaa suikaleina
Kastike:
1
dl
öljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1-2
rkl
sokeria
¼
tl
valkopippuria
1
tl
yrttisuolaa

Ohje

  1. Keitä kokonaiset ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo ja valuta lävikössä. Pilko salaatin ainekset kauniisti ja sekoita keskenään.

  2. Valmista kastike sekoittamalla, maista sopiva maku. Tarjoile alkusalaattina tai pääruoan lisäkkeenä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.