Rieskawrappi, kasvis-hedelmä tai broileri-hedelmätäyte

Rieskawrappi
4 kpl
Rieskat:
2dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
½dlmaissijauhoja
½tlsuolaa
2dlpaksua jogurttia (100 g, esim. kreikkalaista), kaurajogurttia tai kermaviiliä
2rklrypsiöljyä
1muna
Paistettava täyte:
2pientä sipulia
1rklrypsiöljyä
150ghärkistä, nyhtökauraa, oumphia tai broilerisuikaleita
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
75ghedelmää kuutioina (persikkaa, mangoa tai nektariinia)
Lisäksi täytteeksi:
4-6rklsalsakastiketta
n. 100grapeaa salaattia
n. 1dlpaksua jogurttia (100 g, esim. kreikkalaista), kaurajogurttia tai kermaviiliä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen.

Valmista ensin rieskat, varaa aineet, kulho ja puuhaarukka esille.

Mittaa durumvehnäjauhot kulhoon. Lisää joukkoon maissijauhot ja suola, sekoita.

Lisää kuivien aineiden joukkoon jogurtti tms., rypsiöljy ja muna.

Sekoita pehmeäksi taikinaksi.

Jaa taikina 4 nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille.

Levitä nokareet halkaisijaltaan n. 15 cm:n mataliksi, pyöreiksi rieskoiksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että pintaan tulee hieman ruskeita pilkkuja. Älä paista rieskoja liian kuiviksi, ne saavat jäädä pehmeiksi.

 

Valmista paistettava täyte, varaa täyteaineet ja paistinpannu esille.

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna rypsiöljy pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja kasvisvalmiste tai broilerisuikaleet.

Mausta: mittaa mukaan suola ja rouhittu mustapippuri.

Paista seos kypsäksi tai lämmitä kypsä raaka-aine.

Kuutioi valitsemasi hedelmä: persikka, mango tai nektariini.

Lisää hedelmäkuutiot vielä hetkeksi pannulle.

 

Täytä rieska: varaa loput täytteeksi tulevat aineet esille.

Levitä kypsälle kuumalle rieskalle salsakastiketta, revittyä salaattia ja juuri paistettua täytettä.

Lusikoi jokaisen täytteen päälle vielä paksua jogurttia, kaurajogurttia tai kermaviiliä.

Taita wrappi rullaksi, voit käyttää apuna cocktailtikkuja.

Nauti valmis rieskawrappi heti kuumana.

Vinkki: Samaan tapaan voit valmistaa wrappiin lihatäytteen kebablihasuikaleista tai juustotäytteen grilli- ja/tai sinihomejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)