Rasvattomat Tyrni-kaurakeksit

Rasvattomat Tyrni-kaurakeksit

Monien rakastamat kaurakeksit voivat olla myös rasvattomia. Käytä ohjeeseen tyrnimehua. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja huomaa, että taikinaa ei saa turvottaa! Leivinpaperia voi sivellä/suihkuttaa kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista helpommin. Ole paistamisen kanssa varovainen, jotta keksit eivät pala. Anna jäähtyä tasaisella alustalla, jos haluat suoria lastuja.

noin 30 kpl
dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
dlsokeria
1muna
1dlvahvaa tyrnitäysmehua

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Halutessasi voit sivellä leivinpaperia kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista helpommin. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Painele nokareet ohuehkoiksi kekseiksi. Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Vehnäjauhojen tilalle sopii myös maissijauhot. Kekseistä tuli niiden kanssa mielestäni rapeampia sekä keltaisempia ja niiden luulisi silloin myös käyvän keliaakikolle.
Sokerinkin voi korvata stevialla,1 dl riittää.