Monien rakastamat kaurakeksit voivat olla myös rasvattomia. Käytä ohjeeseen tyrnimehua.

Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja huomaa, että taikinaa ei saa turvottaa!

Leivinpaperia voi sivellä/suihkuttaa kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista helpommin.

Ole paistamisen kanssa varovainen, jotta keksit eivät pala. Anna jäähtyä tasaisella alustalla, jos haluat suoria lastuja.

Ainekset noin 30 annosta

1
tl
leivinjauhetta
dl
sokeria
1
muna
1
dl
vahvaa tyrnitäysmehua

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Halutessasi voit sivellä leivinpaperia kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista helpommin.

  2. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Painele nokareet ohuehkoiksi kekseiksi. Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.