Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

Raparperipiirakka toscakuorrutteella
45 min, josta valmisteluaika 25 min

Tämän raparperipiirakan salaisuus on kuohkea taikina, raikkaat raparperipalat ja nämä yhdistettynä makeaan ja rapsakkaan toscakuorrutteeseen.

Tässä toscakuorrutteeseen on lisätty perinteisen mantelin lisäksi kauralesettä, joka tekee piirakan hieman kuohkeammaksi.

Voit valmistaa piirakan myöhemmin kesällä happoisia marjoja käyttäen.

Voit pakastaa keväällä raparperivarsia kuorittuina ja viipaloituina sellaisenaan muovipussiin. Kun sulatat raparperit, valuta ylimääräinen neste pois ennen raparperipalojen lisäämistä piirakan päälle.

1 pyöreä iso piirakka, n. 12:lle (halkaisija 28.30 cm)
Pohja:
2munaa
dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
75gmargariinia pullosta tai sulatettua voita
2rklkermaa tai maitoa
Vuoan voiteluun:
2rklmargariinia tai voita
2rklMyllyn Paras Kauraleseitä
Täyte:
½lraparperinpaloja
Kuorrutus:
75gmargariinia tai voita
¾dlsokeria
1dlmanteleita rouhittuna (75 g)
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklmaitoa, maitojuomaa tai kauramaitoa
(Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Valmistusohje

Voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele sille kauraleseitä niin, että voitelu peittyy kokonaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele ne piirakkataikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia puolikypsäksi.

Valmista pohjan paistumisen aikana kuorrutus. Sulata rasva ja sokeri kattilassa, lisää karkeiksi rouhitut mantelit, kauraleseet ja vehnäjauhot sekä maito. Sekoita täytteestä tasaista.

Ripottele kuorrute kuumana puolikypsälle raparperipiirakkapohjalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

Raparperipiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)