Tämän raparperipiirakan salaisuus on kuohkea taikina, raikkaat raparperipalat ja nämä yhdistettynä makeaan ja rapsakkaan toscakuorrutteeseen.

Tässä toscakuorrutteeseen on lisätty perinteisen mantelin lisäksi kauralesettä, joka tekee piirakan hieman kuohkeammaksi.

Voit valmistaa piirakan myöhemmin kesällä happoisia marjoja käyttäen.

Voit pakastaa keväällä raparperivarsia kuorittuina ja viipaloituina sellaisenaan muovipussiin. Kun sulatat raparperit, valuta ylimääräinen neste pois ennen raparperipalojen lisäämistä piirakan päälle.

Ainekset 1 pyöreä iso piirakka, n. 12:lle (halkaisija 28-30 cm), noin 8 annosta

Pohja:
2
munaa
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia pullosta tai sulatettua voita
2
rkl
kermaa tai maitoa
Vuoan voiteluun:
2
rkl
margariinia tai voita
Täyte:
½
l
raparperinpaloja
Kuorrutus:
75
g
margariinia tai voita
¾
dl
sokeria
1
dl
manteleita rouhittuna (75 g)
1
rkl
maitoa, maitojuomaa tai kauramaitoa
(Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Ohje

  1. Voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele sille kauraleseitä niin, että voitelu peittyy kokonaan.

  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  3. Kuori ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele ne piirakkataikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia puolikypsäksi.

  4. Valmista pohjan paistumisen aikana kuorrutus. Sulata rasva ja sokeri kattilassa, lisää karkeiksi rouhitut mantelit, kauraleseet ja vehnäjauhot sekä maito. Sekoita täytteestä tasaista.

  5. Ripottele kuorrute kuumana puolikypsälle raparperipiirakkapohjalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

  6. Raparperipiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.