Raparperipiirakka pullataikinasta

Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

Raparperipiirakka pullataikinasta
uunipellillinen
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
5-6raparperinvartta
2dlmaitorahkaa, ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
2munaa
1tlvaniljasokeria
n.1dlsokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kauli pullataikina hieman uunipellinkokoa isommaksi levyksi. Leikkaa reunoista taikinapyörällä ohuita n. 1,5 cm leveitä koristesuikaleita. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 tunnin ajan).

Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja levitä hyvin kohonneelle pullapohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Venytä leipomasi nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla.

Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

Tutustu myös toiseen helppoon raparperipiirakkaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Jos tekee isolle pellille tämän piirakan eli käyttää 14-16 levyä niin pitääkö täytteen määrä tuplata?
Kun tekee ison pellillisen piirakkaa, niin täytteen määrän voi tuplata. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Ihanan raikas vaihtoehto rasvaisille raparperipiirakoille, tein kevyestä maitorahkasta ja hyvää oli...lapsetkin tykkäsivät
todella hyvä ohje. kannattaa kokeilla kaikkien.