Raparperi-kookosmuffinit

Raparperi-kookosmuffinit

Heti ensimmäisistä raparperin varsista voi lähteä leipomaan keväisiä raparperileivonnaisia ja näitä voi tehdä myös pitkin kesää.

Laita raparperi muffinitaikinaan kuorittuna ja hyvin ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Kookoskermalla ja kookoshiutaleilla saa kookoksen ystävä muffineista ihania herkkuja, mutta kookoksen voi myös jättää pois ja käyttää muffineihin tavallista kermaa ja vaikkapa mantelirouhetta.

noin 8 isoa tai 16 pienempää
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
2tlleivinjauhetta
1tlkardemummaa
3dlohuita raparperiviipaleita
1dlkookoskermaa
2munaa
100gjuoksevaa margariinia (n. 1,2 dl)
1dlkookoshiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (12)

Tosi hyviä! Olen korvannut välillä raparperin purkillisella ananasmurskaa, olleet kanssa hyviä. Vienyt kyläpaikkaan mukana ja resepti mukaan. Ovat tykänneet.
Hyvä resepti! Käytin tavallista ruokakermaa ja kookoshiutaleet korvasin mantelijauheen ja Kuidukas Kolmen Viljan leseseoksen sekoituksella.
Laitoin kaurahiutaleita 1/2 dl ja loput vehnäjauhoja (3 dl), lisäksi vähensin vähän sokeria. Hyvin onnistui näilläkin muutoksilla, ja olivat minusta oikein hyviä.
Pidin reseptistä. On mukava havaita, että kookoskermaa käytetään myös leivonnaisissa. Keittoihin ja puuroihin olen käyttänyt aiemmin.
Olen tehnyt näitä muutaman kerran. Ovat tosi hyviä.
Näistä tulee todella herkullisia! Tein 12 kpl amerikanmuffinssivuokiin. Pitänee kuitenkin ehkä tehdä aavistuksen suurempi taikina, että nousevat komeamman muotoisiksi.
Olen leiponut näitä jo monta kertaa silikonivuoissa, joista saan 12 kpl. Kun ei ole ollut raparperia, olen laittanut sekaan marjoja, esim. puolukoita.
Todella herkullisia! Tästä tuli uusi raparperisuosikkini. Taikinasta tuli hieman enemmänkin muffinsseja kuin ohjeessa luki.
Hyvää oli, korvasin tosin kookoskerman tavallisella.. Minulla paperivuoat kestivät ihan hyvin, mutta taisin laittaa vähemmän taikinaa vuokiin kuin ohjeessa oli ajateltu, määrästä kun tuli 27 muffinia. Hyvin kohosivat mutteivät valuneet vuokien reunan yli.
Muffinivuoka olisi ollut hyvä näitä paistaessa. Normaalit vuuat levähtivät jo alussa. Nyt ovat uunissa ja maistelen loppua taikinaa. Tosi hyvää!

Pages