Madeleinet minimuffineina

Madeleinet minimuffineina

Madeleine-leivokset ovat perinteisesti simpukankuoren muotoisia pieniä leivoksia tai paksummiksi tehtyinä kakkusia. Ne tehdään pienissä omissa Madeleine-/simpukkamuoteissa.

Harvalla kuitenkaan on kotona simpukkamuotteja, joten Madeleinet voi hyvin tehdä pienehköihin muffinivuokiin tai silikonivuokiin.

Madeleinet eivät ole kotoisin Ruotsista, johon nimi monen mielestä viittaa, vaan alkuperä on Commercysta ja Liverdunista Ranskan koillisosista.

noin 40 kpl
100gvoita tai margariinia
1dlsokeria
2munaa
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½dlpuristettua appelsiinimehua
1sitruunan raastettu kuori
Pinnalle:
tomusokeria (vaaleanpunaista tai valkoista)

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Pese sitruunan kuori huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa taikinaan. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin tai yksittäisiin pieniin vuokiin. 

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Pienet  Madeleinet kypsyvät 7-10 minuutissa, suurempien vuokien paistoaika on noin 15 minuuttia. Irrota leivokset vuoista. Jäähdytä ritilällä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)