Madeleinet

Madeleinet
1 t 30 min, josta valmisteluaika 45 min
noin 12 kpl normaalikokoisia
75gkananmunia (noin 1,5 kananmunaa)
60gsokeria
20ghunajaa
30mlmaitoa
100gvoita
100gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5gleivinjauhetta
1gvaniljatiivistettä (tai ½ vaniljatanko)

Valmistusohje

Sulata voi. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja hunaja sekaisin. Kaada muna-maitoseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi sulatettu voi joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi lepäämään. Siirrä pursotinpussiin (kärki nro. 12 isompiin madeleineihin ja 10 pienempiin).

Voitele madeleinevuoka huolellisesti ja jauhota se. Koputtele ylimääräinen jauho pois. Mikäli käytät silikonivuokaa, pelkkä voitelu riittää. Pursota muotit taikinalla noin ¾ täyteydestään. Paista uunissa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia, tai kunnes madeleinet ovat kullankeltaisia ja niiden keskiosa on kohonnut ylös. Kumoa pois vuoasta ja anna jäähtyä. Tarjoile mahdollisimman pian.

Voit halutessa täyttää madeleinen pursottamalla esimerkiksi sitruunalla maustettua kermavaahtoa madeleinen keskiosaan leivoksen alapuolelta. Mikäli käytät silikonivuokaa, ei madeleinen keskiosa välttämättä kohoa ylös.

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)