Raparperi-bostonpulla

Raparperi-Bostonpulla
  • Bostonpulla tehdään perinteisesti korvapuustitaikinasta torvelliseen irtopohjavuokaan.
  • Tässä laitetaan raparperisosetta pullarullan sisälle eli siis kanelisokerin tilalle.
  • Kokeile samalla ohjeella myös korvapuusteja!
torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Raparperimarmeladi.
500graparperia
1kanelitanko tai pala inkivääriä
5dlhillo-marmeladisokeria
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Pinnalle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Valmista marmeladi. Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Aseta pohjalle 1/4 pullataikinasta kaulittuna niin, että vuoan pohja peittyy.

Kauli loppu pullataikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Levitä päälle raparperimarmeladia. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä tämä 50 cm pitkä pötkö 5 cm:n paloiksi =10 palaa. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn.

Kohota pullakakkua vielä puolisen tuntia 40‐asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa). Ota kakku pois uunista kohoamasta ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alimmalla tasolla 15 min, laita folio pinnalle ja jatka paistamista n. 15 min. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)