Raketti Spagetti Paistos

Raketti Spagetti Paistos

Tämä ruoka tehdään kuten lasagne jauheliha- ja valkokastikkeella, mutta lopputulos on rakenteeltaan pehmeämpää, kun se tehdään spagetista, esim. runsaskuituisesta Täysjyvä Raketti Spagetista. Tätä paistosta lastenkin on helppo syödä. Valmistuu uunissa puolessa tunnissa eli nopeammin kuin perinteinen lasagnelevyistä tehty lasagne.

Katso video ohjeen alta, miten tehdään helppo valkokastike.

iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle
1psMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia (350 g)
Jauhelihakastike:
300gjauhelihaa
2sipulia
2-3porkkanaa
1tlktomaattimurskaa
3-5valkosipulinkynttä
2-3dllihalientä (tai vettä+lihaliemikuutio)
½-1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
½tlrouhittua mustapippuria
2tlbasilikaa
Valkokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1lmaitoa
½-1tlviherpippuria
Päälle:
2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat, tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Valmista valkokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet spageteista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tämä hupeni hetkessä! Oli erinomaista! Suosittelen kaikille. Lapset tykkäävät todella paljon - pienimmäisetkin.