Maistuva kesäinen salaatti syntyy helposti Täysjyvä Raketti Spagetista, mansikoista, pienistä mozzarellajuustopalloista ja rucolasta.

Pasta on keitetty raparperimehussa, jolloin pastasta tulee makeahkoa.

Tämä on myös oiva ja raikas lisäke: se on samalla salaatti ja lisuke, eli niin ruokaisa, ettei tarvita muuta kuin varsinaista grilliruokaa (kalaa, kanaa tai makkaraa).

Kastike on myös salaatin makumaailmaan sopiva eli kermaviiliä, mansikkasurvosta ja chilipippuria – eri pippureilla saat erilaista luonnetta ruokaan.

Ainekset 4:lle (alkupalaksi) annosta

4
dl
vettä
2
dl
raparperimehua
½
tl
suolaa
200
g
mozzarellapalloja
1
rku
rucolaa
½
l
mansikoita
Kastike:
1
tlk
kermaviiliä tai Bulgarian jogurttia (n. 200 g)
1
dl
mansikkasurvosta
1-2
rkl
sokeria
(hiven chilipippuria)
Pinnalle:
chililastuja

Ohje

Keitä Raketti Spagettia suolalla maustetussa mehu-vesiseoksessa 6 min ajan, anna ylimääräisen nesteen valua pois pastasiivilässä, anna jäähtyä. Älä huuhtele. Pilko mansikat.

Kokoa ruoka. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa. Maistuu kesällä sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena.

VINKKI: Voit kokeilla ruoassa vaihteeksi myös feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.