Raketti Spagetti -mansikkasalaatti

Raketti Spagetti -mansikkasalaatti

Maistuva kesäinen salaatti syntyy helposti Täysjyvä Raketti Spagetista, mansikoista ja pienistä mozzarellajuustopalloista sekä rucolasta. Pasta on keitetty raparperimehussa, jolloin pastasta tulee makeahkoa.  Tämä on myös oiva ja raikas lisäke: se on samalla salaatti ja lisuke, eli niin ruokaisa, ettei tarvita muuta kuin varsinaista grilliruokaa (kalaa, kanaa tai makkaraa). Kastike on myös makuun sopiva eli kermaviiliä, mansikkasurvosta ja chilipippuria – eri pippureilla saat erilaista luonnetta ruokaan.

4:lle (alkupalaksi)
4dlMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
4dlvettä
2dlraparperimehua
½tlsuolaa
200gmozzarellapalloja
1rkurucolaa
½lmansikoita
Kastike:
1tlkkermaviiliä tai Bulgarian jogurttia (n. 200 g)
1dlmansikkasurvosta
1-2rklsokeria
(hiven chilipippuria)
Pinnalle:
chililastuja

Valmistusohje

Keitä Raketti Spagettia suolalla maustetussa mehu-vesiseoksessa 6 min ajan, anna ylimääräisen nesteen valua pois pastasiivilässä, anna jäähtyä. Älä huuhtele. Pilko mansikat. Kokoa ruoka. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa. Maistuu kesällä sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena.

VINKKI: Voit kokeilla ruoassa vaihteeksi myös feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)