Mansikkainen Pasta-Rapusalaatti

Mansikkainen Pasta-Rapusalaatti

Kesällä salaattiin lisätään mansikoita. Salaattiin käytettävää Keltainen Sydän Makaronia ei saa keittää liian kauan, jotta makaronit ovat kauniina sydäminä salaatissa. Salaatinkastikkeeseen käytetään mansikkamehua.

4-6:lle
3dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia TAI
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
500gkatkarapuja ja/tai rapuja
2-3kesäsipulia varsineen
½kurkkua suikaleina ja/tai kirsikkatomaatteja
1retiisinippu
1salaatti- tai rucolaruukku
3-4dlmansikoita viipaleina
1dlpinjansiemeniä
Salaatinkastike:
½dlmansikkamehua
2rkloliiviöljyä
1tlsitruunapippuria
1tlyrttisuolaa
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Varo keittämästä liian pitkään! Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi tai paloittele muut aineet ja sekoita kaikki salaatin aineet keskenään. Jätä aineksia koristeeksi, myös rapuja. Sekoita kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Koristele salaatti ja anna maustua jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.

VINKKI: Saat salaatista ruokaisamman, jos lisäät salaattiin fetaa, mozzarellaa tai muuta juustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan mahtava raikas, kesäinen salaatti.Mansikat ja basilika käy hyvin yhteen.Lämpimät muurinpohjaletut lisäävät ruokaisuutta. Nam..