Raikas omenakakku

Myllyn Paras

Tämä omenakakku on erittäin raikas ja mehevä. Taikinan erikoisuus on mantelimassa, joka lisätään taikinaan raasteena. Mantelimassa ja kakun päälle tuleva aprikoosimarmeladi-kostutus tekevät kakusta ihanan mehevän. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä.

Pitkään mehevinä pysyvät kakut ovat iso ilo! Muita tällaisia kakkuja ovat esimerkiksi banaanikakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.

 

10 palaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Pohja:
150gvoita tai margariinia
1sitruuna
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¼tlleivinjauhetta
100gmantelimassaa
dlsokeria
3munaa
Täyte:
2-4omenaa
Päälle:
60ghasselpähkinöitä
1dlaprikoosimarmeladia
2rklvettä

Valmistusohje

Voitele torttu- tai irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Sulata rasva. Pese sitruuna. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Raasta jauhoseoksen joukkoon sitruunan kuori ja mantelimassa. Sekoita rasvasulaan sokeri sekä munat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää jauhoseos. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat tarvittaessa, poista niistä siemenkodat ja lohko omenat. Jaa omenaviipaleet taikinalle. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200-asteeseen. Rouhi pähkinät esimerkiksi kaatamalla ne pussiin ja nuijimalla niitä kaulimella. Kuumenna pienessä kattilassa marmeladia ja vettä, kunnes seos on valuvaa. Jaa seos kakun päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe. Paista vielä 10 minuuttia.

Resepti:
Sirpa Talka: Tee hyvä kakku, Kodin kakkukoulu, kustantaja WSOY, muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)