Raunin taatelikakku

Raunin taatelikakku

Tämä taatelikakku on hieman erilainen, sillä se on tehty tasapohjavuokaan.

Annoksesta tulee kaksi tasapohjaista kakkua, halkaisija 20 cm.

1-1½ l kakkuvuoka
1pkttaateleita (n. 250 g)
2dlvettä
1dlsokeria
200gvoita
2munaa
1dlkermaviiliä
2tlsoodaa
4dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrutus:
100gvoita
dlfariinisokeria
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
3dlkookoshiutaleita

Valmistusohje

Keitä taatelit vedessä pehmeiksi, lisää sokeri. Ota pois liedeltä, lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen ja lisää kermaviili, johon sooda on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada tasainen taikina korppujauhoilla leivitettyihin tasapohjaisiin kakkuvuokiin. 

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele kuorrutus kakkujen päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45–50 min.

Resepti:
Kyösti Mäkimattila

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kuullostaa hyvältä! Ja sitten tuli heti kuvitus semmoisesta, että paistetaan uunipellillä, jaetaan paloiksi ja koristeena punainen sydänmarmelaadi tonttulakiksi ja kuorrutteella kasvot!