Tämä taatelikakku on hieman erilainen, sillä se on tehty tasapohjavuokaan.

Annoksesta tulee kaksi tasapohjaista kakkua, halkaisija 20 cm.

Ainekset 1-1½ l kakkuvuoka, noin 10 annosta

1
pkt
taateleita (n. 250 g)
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
200
g
voita
2
munaa
1
dl
kermaviiliä
2
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa
Kuorrutus:
100
g
voita
dl
fariinisokeria
3
dl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi, lisää sokeri. Ota pois liedeltä, lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä.
  2. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen ja lisää kermaviili, johon sooda on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada tasainen taikina korppujauhoilla leivitettyihin tasapohjaisiin kakkuvuokiin. 
  3. Sulata kuorrutuksen voi kattilassa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele kuorrutus kakkujen päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45–50 min.
Resepti:
Kyösti Mäkimattila

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.