Pyöreä Voileipäkakku

Pyöreä Voileipäkakku
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-28 cm, 8:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kostutus:
½dlkalalientä (tai vettä + 1 tl kalafondia)
Täyte:
4liivatelehteä
½dlsitruunamehua
1dltuoretta kurkkua kuutioina
1dlkurkkusalaattia
1-2sipulia (varsineen)
200gkylmäsavulohta pieninä suikaleina
400gsavulohi- tms. tuorejuustoa
1dlpaksua jogurttia tai ranskankermaa
1tlsitruunapippuria
1dltuoretta tillisilppua
Päälle:
n.100gkylmäsavulohta
n.100gkurkkua
sitruunalohkoja
tuoretta tilliä

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista sillä aikaa täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä hetki. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi mikrossa, sulata vedestä puristetut liivakot siihen. Sekoita kaikki muut täytteen aineet ja lisää hieman jäähtynyt liivakkoseos siihen tasaiseksi täytemassaksi.  Kostuta pohja kalaliemellä kauttaaltaan. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua.

VINKKI: Onnistuu myös valutetuilla katkaravuilla eli voit käyttää niitä lohen tilalla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)