Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka

Leivo pohja itse tai tee piirakka vielä helpommin valmiilla pohjalla. Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina on leivottu kasvimargariinilla. Puolukkatäyte on raikas syksyn pimeneviin iltoihin. Makoisaa kuuman kinuskikastikkeen kanssa tai raikasta jäätelön tai rahkan kanssa.

Katso video ohjeen alta, kuinka Puolukkapiirakka valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Hanna Sumarin kanssa.

piirakkavuoallinen
100gsydänystävällistä margariinia
1dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
¾dlmaitoa
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Kauraleseitä
Tai piirakkapohjaksi:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Päälle:
3-4dlpuolukoita
Muruseos:
50gsydänystävällistä margariinisulaa
¾dlsokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja leseet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Tai levitä sulanut pakastepiirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 20 min.

VINKKI: Kokeile muilla marjoilla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (33)

Tosi helppo ja kiva resepti! Muillakin marjoilla kannattaa kokeilla!
Mustikoilla ei tule hyvä, ainakaan, jos ne on pakasteesta. Leviävät.
Hyvää oli!
Juuri kerätyt puolukat käyttöön, todella simppeli ja herkullinen resepti!
Aivan taivaallisen makuista. Olen ihan koukussa reseptiin!
Ainakin taikina maistui hyvälle ja onnistui mainiosti kaurahiutaleilla ja juoksevalla margariinilla:D Valmista odotellessa...
Kiva ja terveellinen resepti:)
Käytin rasvana rypsiöljyä, joten taikina valmistui sekoittamalla... ja hyvää tuli, nam. Tätä teen toistekin!
Punaviinimarja sopii myös erinomaisesti tähän piirakkapohjaan.
Erittäin hyvä ohje. Aluksi pelästyin pohjan "vetelyyttä", mutta paistuu kyllä hyväksi ja meheväksi. Kokeiltu on sekä mustikka, että puolukka-täytteellä ja hyvää on kummallakin!

Pages