Pullapohjainen omenapiirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen, 20-25 palaa
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Pinnalle:
6-10kotimaista omenaa
3-5rklsokeria
2-3tlkanelia
2dlmaitoa
2munaa
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kauli kohotettu pullataikina jauhotetun leivinpaperin
päälle ja nosta uunipannulle niin että reunat nousevat 2-3 cm. Peitä liinalla ja
anna kohota.

Huuhdo omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi
renkaiksi. Levitä omenarenkaat limittäin vieri viereen kohonneelle taikinalle.
Ripottele päälle sokeri ja kaneli.

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vaniljasokeri ja maito
ja kaada seos tasaisesti omenarenkaiden päälle. Voitele seoksella myös
taikinalevyn reunat. Tarkista, että taikina nousee tarpeeksi
korkealle ettei munamaito valu pohjan alle.

Kypsennä uunin keskitasolla 200-asteessa
25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat piirakan
palasiksi.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)