Porkkana-fetajuustopiirakka

Porkkana-fetajuustopiirakka

Porkkana ja feta ovat jännittävä yhdistelmä makeaa ja suolaista. Moni on ihastunut tähän piirakkaan, sillä se on kevyt ja kuitenkin maistuva. Esikypsennä ensin pohjaa, lisää sitten täyte ja paista kypsäksi.

piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuituhiutaleita
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlyrttisuolaa
1tlleivinjauhetta
200gmaitorahkaa (1 tlk)
75gvoi- tai margariinisulaa
1muna
Täyte:
2-3porkkanaa raasteena (n. 250 g)
2sipulia silputtuna
2rklhunajaa
1tlyrttisuolaa
1rklrakuunaa
200gkevyt feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
1tlkkermaviiliä tai kevyt hapankermaa (créme fraîche)
1muna

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi. TÄYTE: Valmista pohjan esikypsyessä täyte, kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Rakuuna on ihan paras tässä.
Hyvää, kunhan jättää rakuunan pois.
Hyvä ja ruokaisa piirakka. Kirsikkatomaattien kanssa mainio lounas.
Aivan ihana kasvispiirakka .Teen tätä tyttäreni luona seuraavalla käyntikerralla. Mieheltä täydet pisteet piirakasta.
Meillä suorastaan pyydetään että tekisit sitä ihanaa piirakkaa Kun se on niin hyvää...
Tosi hyvää! Pohjataikinasta riittää isoonkin vuokaan. Sopii vaikka juhlatarjoiluunkin, eikä ole liian rasvainen.
Helppo tekoinen. Makuyhdistelmä oli hyvä. Johtuen fetajuuston kevydestä se ei oikein sulanut. Suosittelen kokeilemista.
Piirakkapohja oli todella hyvä eikä liian rasvainen tosin porkkanan tilalle laitoin kanttarelleja ja suppilovahveroita ,töissä kaverit aivan hullaantuivat ja moni aukaisi sen jälkeen Myllyn reseptipalvelun ja tulostimet kävivät kuumana.