Pizza vohveliraudalla

Pizza vohveliraudalla
20 min, josta valmisteluaika 5 min

Kun pizzan himo iskee, valmistat itse pizzan nopeasti vohveliraudassa.

Pidä Pizzataikinaa pakastimessa, niin saat leivottua muutaman pizzan kätevästi. Lisää täytteet vohveliraudassa olevan kuuman pizzan päälle ja nauti kuumana.

Pizzan paistaminen vohveliraudassa on energiataloudellinen tapa, sillä uunia ei tarvitse kuumentaa.

3 annospizzaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pizzataikinaa (320 g)
2rkloliiviöljyä
Pizzakastike:
2dlpaseerattua tomaattia tai valutettua tomaattimurskaa
1dlmietoa chilikastiketta
3hienonnettua valkosipulinkynttä
1tlpizzamaustetta
Lisäksi:
3isoa tomaattia viipaloituna
60g(kylmä)savulohta
75gfeta- tai mozzarellajuustoa kuutioituna
1dltuoretta, hienonnettua basilikaa (1 rkl kuivattua)

Valmistusohje

 

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä päivänä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi ja muotoile siitä 3 vohvelirautaasi sopivaa pizzapohjaa.

  3. Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle. Sivele rauta öljyllä.

  4. Valmistele raudan kuumentuessa pizzakastike sekoittamalla aineet keskenään ja viipaloi tai paloittele muut aineet.

  5. Asettele aina yksi pizzalevy kerrallaan paistumaan, paista noin 3–5 minuuttia – aikaan vaikuttaa vohveliraudan teho. Tarkkaile, ettei rauta ole liian kuuma tai liian miedolla lämmöllä, ja että rauta sulkeutuu kunnolla.

  6. Kun pizzapohja on saanut hyvän värin, levitä sen päälle pizzakastike ja muut täytteet. Nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)