Kun pizzan himo iskee, valmistat itse pizzan nopeasti vohveliraudassa. Pidä Pizzataikinaa pakastimessa, niin saat leivottua muutaman pizzan kätevästi.

Käytä tämän pizzan täytteessä valmiiksi kypsiä raaka-aineita. Lisää täytteet vohveliraudassa olevan kuuman pizzan päälle ja nauti heti kuumana.

Pizzan paistaminen vohveliraudassa on energiataloudellinen tapa, sillä uunia ei tarvitse kuumentaa.

Ainekset 3 annospizzaa annosta

2
rkl
oliiviöljyä
Pizzakastike:
2
dl
paseerattua tomaattia tai valutettua tomaattimurskaa
1
dl
mietoa chilikastiketta
3
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
tl
pizzamaustetta
Lisäksi:
3
isoa tomaattia viipaloituna
60
g
savulohta
75
g
feta- tai mozzarellajuustoa kuutioituna
1
dl
tuoretta, hienonnettua basilikaa (1 rkl kuivattua)

Ohje

 

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä päivänä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi ja muotoile siitä 3 vohvelirautaasi sopivaa pizzapohjaa.

  3. Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle. Sivele rauta öljyllä.

  4. Valmistele raudan kuumentuessa pizzakastike sekoittamalla aineet keskenään ja viipaloi tai paloittele muut aineet.

  5. Asettele aina yksi pizzalevy kerrallaan paistumaan, paista noin 3–5 minuuttia – aikaan vaikuttaa vohveliraudan teho. Tarkkaile, ettei rauta ole liian kuuma tai liian miedolla lämmöllä, ja että rauta sulkeutuu kunnolla.

  6. Kun pizzapohja on saanut hyvän värin, levitä sen päälle pizzakastike ja muut täytteet. Nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.