Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä päivänä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.
Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi ja muotoile siitä 3 vohvelirautaasi sopivaa pizzapohjaa.
Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle. Sivele rauta öljyllä.
Valmistele raudan kuumentuessa pizzakastike sekoittamalla aineet keskenään ja viipaloi tai paloittele muut aineet.
Asettele aina yksi pizzalevy kerrallaan paistumaan, paista noin 3–5 minuuttia – aikaan vaikuttaa vohveliraudan teho. Tarkkaile, ettei rauta ole liian kuuma tai liian miedolla lämmöllä, ja että rauta sulkeutuu kunnolla.
Kun pizzapohja on saanut hyvän värin, levitä sen päälle pizzakastike ja muut täytteet. Nauti heti.
Kommentteja ja keskustelua