Pyöreät muotit 6,5 cm ja 6 cm tai paperista leikatut sapluunat
Ohje
Sulata taikinalevyjä huoneenlämmössä 30–40 min. Kauli levyt 2–3 mm paksuuteen ja ota niistä pyöreillä muoteilla piparkakkuja tai leikkaa paperista leikattujen ympyröiden avulla oikeankokoiset piparkakut. Tarvitset 6 isoa ja 6 pienempää pyöreää piparia ja loput taikinasta voit leikata vaikka neliöiksi, ne rikotaan myöhemmin. Paista pipareita 200–225 asteisen uunin keskitasolla 5–7 min. Anna jäähtyä.
Sulata pienessä kattilassa mustaherukat, lisää vähän sokeria (noin 30g).
Nosta 6 kpl isompia ja 6 kpl pienempi pipareita sivuun + yksi pipari koristeeksi, loput piparit leikkaa tai murra pieneksi paloiksi (joukkoon saa jäädä myös vähän isompia palasia).
Laita kulhoon 150 g tuorejuustoa ja 150 g smetanaa, sekoita. Nosta 6-8 rkl tuorejuusto-smetana seosta sivuun ja sekoita loppuun piparipalat.
Aloita minikakkujen kokoaminen. Ensin vuoraa pallomuotin jokainen kolo tuorekelmun palalla, se helpotta kakkujen irrottamista muoteista myöhemmin. Sen jälkeen laita jokaiseen koloon reilu ruokalusikallinen keksipala-smetana-tuorejuusto seosta, jonka päälle kerros mustaherukoita. Aseta päälle pienempi pipari. Piparin päälle levitä kerros tuorejuusto-smetana seosta ja viimeiseksi aseta päälle isompi pipari. Laita minikakut jääkaappiin odottamaan vähintään 30 minuutiksi.
Irrota kakut varovasti muoteista ja käännä toisinpäin ritilälle. Kuumenna kattilassa kuohukerma ja lisää siihen tumma suklaa. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakuorrute kakkujen päälle ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Ennen tarjoilua murustele päälle pipareita.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Merit Miljaste
Kommentteja ja keskustelua