Pipari-whoopiet karpalotäytteellä

30 min, josta valmisteluaika 20 min
10 kpl isoja
1 | pkt | Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) |
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) | ||
Täyte: | ||
4 | dl | karpaloita + sokeria |
200 | g | karpalo- tai vaniljatuorejuustoa |
1-2 | dl | kookoshiutaleita |
(1-2 | rkl | karpalolikööriä) |
Koristeeksi: | ||
tomusokeria |
Valmistusohje
-
Kaaviloi sulanut piparitaikina levyksi, se saa jäädä n. 4 mm paksuiseksi. Ota siitä muotilla isohkoja perinteisen mallisia tai pyöreitä pipareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.
-
Sekoita täytteen ainekset, tarkista maku mieleiseksi. Täyte saa olla melko kiinteää. Laita kahden piparin väliin paksuhko kerros täytettä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Saat Whoopien pinnalle haluamasi kuvion, esim. pienen tähden, kun leikkaat paperista sellaisen (tähden) ja laitat sen whoopien keskelle ennen kuin sihtaat tomusokeria.
VINKKI: Mikäli karpalo tuntuu liian voimakkaalta, voit käyttää punaherukkaa tai vadelmaa. Valitse halutessasi likööri sen mukaan.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Olisiko mahdollista tehdä vaikka glögin makuista täytettä?
Pitääkö leivokset syödä heti vai säilyvätkö ne muutaman päivän?
Pipari-Whoopiet ovat parhaimmillaan pian täyttämisen jälkeen. Säilyvät jääkaapissa pari päivää, mutta täytetyt piparit pehmenevät. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tykkäsin, hyviä minusta nam.
Kommentoi reseptiä