Pipari-Whoopiet Karpalotäytteellä

Pipari-Whoopiet Karpalotäytteellä
10 kpl isoja
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Täyte:
4dlkarpaloita + sokeria
200gkarpalo- tai vaniljatuorejuustoa
1-2dlkookoshiutaleita
(1-2rklkarpalolikööriä)
Koristeeksi:
tomusokeria

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut piparitaikina levyksi, se saa jäädä n. 4 mm paksuiseksi. Ota siitä muotilla isohkoja perinteisen mallisia tai pyöreitä pipareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.  Sekoita täytteen ainekset, tarkista maku mieleiseksi. Täyte saa olla melko kiinteää. Laita kahden piparin väliin paksuhko kerros täytettä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Saat koristeeseen haluamasi kuvion, esim. pienen tähden, kun leikkaat paperista sellaisen (tähden) ja laitat sen whoopien keskelle ennen kuin sihtaat tomusokeria. 

VINKKI: Mikäli karpalo tuntuu liian voimakkaalta, voit käyttää punaherukkaa tai vadelmaa. Valitse halutessasi likööri sen mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Pitääkö leivokset syödä heti vai säilyvätkö ne muutaman päivän?
Pipari-Whoopiet ovat parhaimmillaan pian täyttämisen jälkeen. Säilyvät jääkaapissa pari päivää, mutta täytetyt piparit pehmenevät. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tykkäsin, hyviä minusta nam.