Peruna-herkkusienitortilla ja basilika-avokadosalsa

Peruna-herkkusienitortilla ja basilika-avokadosalsa
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Herkullinen kasvistäyte tortilloille syntyy helposti uunissa. Koko komeuden kruunaa basilikan makuinen avokadosalsa. Salsaohjetta voit varioida oman makusi mukaan melkein loputtomasti yrttejä ja pääraaka-ainetta vaihtamalla, kunhan pidät mittasuhteet suunnilleen samoina.

2-4:lle
10kplkeskikokoista puikulaperunaa (tai vastaavaa)
200gtuoreita herkkusieniä
300gkirsikkatomaatteja
4rkloliiviöljyä
3tljuustokuminaa
1tloreganoa
1tlsavupaprikaa
1tlchilijauhetta (jos käytät tulista savupaprikaa, jätä chilijauhe pois)
muutamaoksa tuoretta timjamia
Tarjoiluun:
1pktMyllyn Paras Kauratortilla OATGOODSia
1lime
2dlturkkilaista jogurttia
basilika-avokadosalsaa (ohje alla)
Basilika-avokadosalsa:
3avokadoa kuorittuna ja kivi poistettuna
1vihreä chili
1rkubasilikaa
1iso sipuli pilkottuna
1valkosipulinkynsi
3rkllime-mehua
1tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa perunat neljään tai kuuteen osaan koosta riippuen. Puolita herkkusienet.

  2. Laita perunat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit kulhoon. Ripottele päälle öljy, juustokumina, oregano, savupaprika, chilijauhe ja timjaminoksat. Sekoita hyvin. Levitä kasvikset tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

  3. Lämmitä tortillat mikrossa tai uunissa. Annostele tortilloiden päälle kasvikset. Viimeistele limellä ja jogurtilla. Ripottele päälle basilika-avokadosalsaa.

Basilika-avokadosalsa:

  1. Surauta kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Sopii hyvin myös käyttää herkkutatteja ja niitä on tänä syksynä runsaasti
Taidanpa kokeilla tätä, puikulaakin löytyy itse kasvatettuna.