Yksinkertainen on kaunista! Vaikka oheinen ruoka ei ulkonäöllään varsinaisesti hurmaa, maku on enemmän kuin kohdallaan. Simppeli ja erinomaisen herkullinen kasvismössö tortilloiden täytteeksi tai riisin kera nautittavaksi. Soveltuu myös kasviksilla/tortillalastuilla dippailuun.

Ainekset 4:lle annosta

4
dl
GoGreen punaisia linssejä
2
tlk
kookosmaitoa
2
tl
kurkumaa
2
valkosipulinkynttä
2
sipulia ohueksi viipaloituna
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
chililastuja
200
g
babypinaattia
3
limen mehu ja raastettu kuori
Lisäksi:
Kauratortilloja
tuoretta korianteria
limeviipaleita

Ohje

  1. Laita linssit siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla. Valuta hyvin.
  2. Yhdistä linssit, kookosmaito, kurkuma, valkosipuli, sipuli, juustokumina, suola ja chililastut uuniastiassa. Sekoita hyvin ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä.
  3. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
  4. Ota vuoka pois uunista ja sekoita mukaan baby-pinaatti. Mausta limemehulla ja raastetulla kuorella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos linssit vaikuttavat kuivahtaneilta, lisää tilkka kuumaa vettä.
  5. Koristele korianterilla. Nauti pannulla paistettujen kauratortillojen ja keitetyn riisin kanssa. Tarjoa limeviipaleiden kera.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Vinkit

Valmista itse kauratortillat tällä ohjeella.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.