Kookos-limelinssit ja kauratortillat

Kookos-limelinssit ja kauratortillat
1 t 5 min, josta valmisteluaika 15 min

Yksinkertainen on kaunista! Vaikka oheinen ruoka ei ulkonäöllään varsinaisesti hurmaa, maku on enemmän kuin kohdallaan. Simppeli ja erinomaisen herkullinen kasvismössö tortilloiden täytteeksi tai riisin kera nautittavaksi. Soveltuu myös kasviksilla/tortillalastuilla dippailuun.

4dlpunaisia linssejä
2tlkkookosmaitoa
2tlkurkumaa
2valkosipulinkynttä
2sipulia ohueksi viipaloituna
2tljuustokuminaa
1tlsuolaa
1tlchililastuja
200gbabypinaattia
3limen mehu ja raastettu kuori
Lisäksi:
Myllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja
keitettyä Myllyn Paras Basmatiriisiä
tuoretta korianteria
limeviipaleita

Valmistusohje

  1. Laita linssit siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla. Valuta hyvin.

  2. Yhdistä linssit, kookosmaito, kurkuma, valkosipuli, sipuli, juustokumina, suola ja chililastut uuniastiassa. Sekoita hyvin ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä.

  3. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 50 minuuttia.

  4. Ota vuoka pois uunista ja sekoita mukaan baby-pinaatti. Mausta limemehulla ja raastetulla kuorella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos linssit vaikuttavat kuivahtaneilta, lisää tilkka kuumaa vettä.

  5. Koristele korianterilla. Nauti pannulla paahdettujen kauratortillojen ja keitetyn riisin kanssa. Tarjoa limeviipaleiden kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)