Omenapiirakkaa kannattaa valmistaa kerralla koko pellillinen.

Piimäpohjainen taikina takaa mehevän lopputuloksen. Pohjaksi sopii myös valmis pakastetaikina, esim. Kauramurotaikina.

Jos kaikkea ei tule heti syötyä, pakasta osa. Tarjoile pakastettua piirakkaa mikrossa lämmitettynä jäätelön kanssa. 

Sari Havas, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat pellillisen omenapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset uunipellillinen, n. 20 annosta

5
munaa
2
dl
ruokokidesokeria
1
rkl
vaniljasokeria
2
dl
juoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3
dl
piimää tai jogurttia
1
rkl
soodaa
Voiteluun:
margariinia
Päälle:
5-6
isohkoa omenaa
1
rkl
kanelia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan.

  2. Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu). Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle.

  3. Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min.  Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.