Pellillinen omenapiirakkaa hiutaleilla

Pellillinen omenapiirakkaa

Omenapiirakkaa kannattaa valmistaa kerralla koko pellillinen. Piimäpohjainen taikina takaa mehevän lopputuloksen. Pohjaksi sopii myös valmis pakastetaikina, esim. Kauramurotaikina. Jos kaikkea ei tule heti syötyä, pakasta osa. Tarjoile pakastettua piirakkaa mikrossa lämmitettynä jäätelön kanssa.  Sari Havas, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat pellillisen omenapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

uunipellillinen, n. 20 palaa
5munaa
2dlruokokidesokeria
4dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1rklvaniljasokeria
2dljuoksevaa margariinia tai margariinisulaa
3dlpiimää tai jogurttia
1rklsoodaa
Voiteluun:
margariinia
Myllyn Paras Kauraleseitä
Päälle:
5-6isohkoa omenaa
1rklkanelia
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan. Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu). Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle. Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min.  Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Katso myös nopea omenapiirakka muropohjalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vielä parempaa saa kun voitelee omenaviipaleet kevyesti voisulalla. Omenaviipaleetkaan ei ole sitten niin sitkeitä eikä kuivan näköisiä!