Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan.
Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu). Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle.
Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min. Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.