Pellillinen omenapiirakkaa hiutaleilla
Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

- Omenapiirakkaa kannattaa valmistaa kerralla koko pellillinen.
- Piimäpohjainen taikina takaa mehevän lopputuloksen. Pohjaksi sopii myös valmis pakastetaikina, esim. Kauramurotaikina.
- Jos kaikkea ei tule heti syötyä, pakasta osa. Tarjoile pakastettua piirakkaa mikrossa lämmitettynä jäätelön kanssa.
- Sari Havas, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat pellillisen omenapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
5 | munaa | |
2 | dl | ruokokidesokeria |
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita |
2 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja |
1 | rkl | vaniljasokeria |
2 | dl | juoksevaa margariinia tai margariinisulaa |
3 | dl | piimää tai jogurttia |
1 | rkl | soodaa |
Voiteluun: | ||
margariinia | ||
Myllyn Paras Kauraleseitä | ||
Päälle: | ||
5-6 | isohkoa omenaa | |
1 | rkl | kanelia |
½ | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
Valmistusohje
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja hiutaleet jauhoihin ja sooda piimään. Lisää jauho-hiutaleseos taikinaan vuorotellen margariinin ja piimän kanssa. Anna taikinan turvota omenien pilkkomisen ajan.
-
Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi kulhoon, jossa on sitruunamehua (jotta omenat eivät tummu). Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille, voitele paperi ja levitä sille kauraleseitä. Kaada ja levitä taikina siihen. Asettele omenalohkot piirakalle.
-
Ripottele pinnalle kanelia ja kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 min. Omenapiirakka on hyvää vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.
VINKKI: Tee piirakka vielä helpommin käyttämällä pohjana Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea. Pellilliseen tarvitset 2 pkt taikinaa tai voit tehdä 2 pyöreää piirakkaa.
Kommentoi reseptiä